Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Długość inputa - SUBMIT
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maly_pirat
Cześć.

Otóż pod Firefoxem input wysyłający formularz poprawnie wyświetla się (width), > screen <

Cały problem polega , że pod Operą pasek "Zaloguj się" wydłuża się (tak gdzieś o ~12px), a pod IE jest krótszy o około 21px.

Dwa obok siebie inputy korzystają z klasy css - class_login,
  1. div#top .user .class_login { border: 1px solid #000000; margin-top: 5px; }

Submit korzysta z klasy css - class_submit
  1. div#top .user .class_submit { width: 290px; height: 20px; border: 1px solid #000000; margin-top: 3px; background: #FFFFFF; }

Po stronie HTML wygląda to tak:
  1. <form action="" method="post">
  2. <div><input type="text" name="login_username" maxlength="32" class="class_login" /> <input type="password" name="login_password" maxlength="127" class="class_login" /> <input type="checkbox" name="login_auto" value="1" /></div>
  3. <div><input type="submit" name="login_submit" value="Zaloguj się" class="class_submit" /></div>
  4. </form>

Dla form, p, div w cssie mam margin: 0, padding: 0;
Próbowałem przenieść formularz poza główny div - #top , ale efekt ten sam (oczywiście w cssie zmieniłem aby nie było div#top .user, itd)

Dlaczego przeglądarki tak różnie odczytują width dla submita?
erix
Bo dochodzą jeszcze elementy stylowania systemu operacyjnego. winksmiley.jpg

http://riddle.jogger.pl/2006/10/10/rece-pr...nia-formularzy/
athei
We wszystkich przeglądarkach input submit wygląda identycznie (ma taką samą długość), Tobie się wydaje że jest inaczej bo każda przeglądarka inaczej interpretuje input text, password.
Nie dałeś im szerokości ani wysokości. Nadaj im odpowiednie wartości.
Do resetowania używaj http://meyerweb.com/eric/tools/css/reset/
maly_pirat
Cytat
Nie dałeś im szerokości ani wysokości. Nadaj im odpowiednie wartości.

Przecież ustawiłem width/height dla klasy class_submit, która odpowiada za button (submit) "Zaloguj się"

PS. Dzięki za linki snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.