Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]CMS od zera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DestiX
Siema, chce napisać swojego cmsa (kilka słow o mnie, kontakt, download) jednak nie wiem co musze sie nauczyc żeby taki cms stworzyc. Dlatego był bym wdzięczmy aby mi ktoś w punktach napisał co musze umieć aby zrobić cms i najlepiej podał linki do tutorialu w każdym punkcie.
Pawel_W
haha, cms'ów nie pisze się bez dobrej znajomości php, więc sam powinieneś wiedzieć, czy podołasz takiemu wyzwaniu

najpierw radziłbym ci zapoznać się z kilkoma cms'ami, dopiero potem myśleć nad wynalezieniem własnego

co do pytania to na pewno przydatna jest znajomość programowania obiektowego smile.gif
oomaster
Cytat(DestiX @ 17.04.2010, 20:32:39 ) *
Siema, chce napisać swojego cmsa (kilka słow o mnie, kontakt, download) jednak nie wiem co musze sie nauczyc żeby taki cms stworzyc. Dlatego był bym wdzięczmy aby mi ktoś w punktach napisał co musze umieć aby zrobić cms i najlepiej podał linki do tutorialu w każdym punkcie.

A na razie co umiesz ?
blooregard
Może zacznij od tego, co oznacza skrót CMS, bo raczej nie wiesz.
Michaxxx
Cytat
Dlatego był bym wdzięczmy aby mi ktoś w punktach napisał co musze umieć ...

Google nie boli
oomaster
Cytat(Michaxxx @ 17.04.2010, 21:03:45 ) *

Odrywając się kompletnie od tematu muszę powiedzieć ,że wkurza mnie na maxa cwaniactwo internetowe tego typu! Przez takie teksty na googlach nic nie ma a na forach internetowych są miliony wpisów typu: google, google nie boli, google nie działa ?

Czy napisanie tych kilku zdań na temat naprawdę tak boli ? Jeśli tak to po co w ogóle udzielać się.

Oczywiście piszę ogólnikowo bo akurat temat jaki tu jest poruszany jest na googlach bardzo popularny.

Wracając do tematu:

• Nauczyć się hmmmm... PHP ? Bo chyba najłatwiej
  • Napisać i ćwiczyć nowe i ciekawe rozwiązania smile.gif
  • szkolić się na bierząco
  • ...mija kilka lat...
  • ....piszesz z wielką radością CMS

Powiedzmy sobie szczerze nie ma gotowej recepty winksmiley.jpg
mike
Żeby umieć pisać CMS musisz się uczyć tak długo aż nie będziesz musiał pytać co masz umieć żeby go napisać.
DestiX
ale mi chodzi oto ze np pisze ktos :

* musisz napisac baze sql - link do tuta
* musisz napisac panel admina - link do tuta

itp itd oczywiscie cms od zera tutaj dalem przyklad to co mi wpadlo do glowy.
krzysztof_kf
Cytat(DestiX @ 17.04.2010, 21:26:21 ) *
ale mi chodzi oto ze np pisze ktos :

* musisz napisac baze sql - link do tuta
* musisz napisac panel admina - link do tuta

itp itd oczywiscie cms od zera tutaj dalem przyklad to co mi wpadlo do glowy.

Ktoś ci pokaże jak zrobić w tutorialu tak załóżmy ? i co dalej będziesz umiał go zabezpieczyć zmodyfikować na swoje potrzeby żeby ten owy cms nie był dziurawy jak sito . zabierasz się do tego od złej strony .
mike
A później będzie: "Słuchajcie zrobiłem bazkę wg. tutka, niech mi ktoś pomoże dodać pole do tabeli. Bo tego nie ma w tutku".

Weź się gościu zabierz do nauki podstaw i nie marnuj przestrzeni dyskowej serwera na trzymanie takich idiotycznych wątków w bazie danych.
DestiX
czy w k***a nie rozumiecie questionmark.gifexclamation.gif! nie wiem od czego mam zaczac dlatego mowie zeby mi napisac w punktach i dac linki do tutow exclamation.gif! exclamation.gif!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
krzysztof_kf
Słuchaj a czy ty nie rozumiesz że nie ten dział
DestiX
hmmm to jest przedszkole a ja wlasnie w php jestem na tym etapie wiec wydaje mi sie ze dobry dzial...
nospor
Cytat
czy w k***a nie rozumiecie

1) i czego się wyrazasz?
2) czego krzyczysz?

dostales info co masz zrobic - naucz się podstaw php bo tego ewidentnie nie masz. w razie konkretnych pytan wal smialo. tymczasem zamykam bo nie tolerujemy tu takich tekstow jak w cytacie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.