Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak połączenia z bazą danych MSSQL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sekucja123
Witam serdecznie otóż borykam się z takim błędem który bardzo mało mi mówi i niewiem co mam zrobić aby poprawnie połaczyć Account Menagera z bazą danych servera gry MSSQL wszystkie dane wpisałem poprawnie ale niewiem dlaczego niełonczy z bazą danych a oto komunikat jaki otrzymuję przy próbie utworzenia konta :
Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, admin@example.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

podaję też script dwa scripty ponieważ wszystkiego jest bardzo dużo i zaspamował bym cały post a myślę iż te dwa są najważniejsze ale jeśli będzie trzeba dodam resztę oto scripty

index.php
  1. <?php
  2.  
  3. require "./config.php";
  4. require "./encrypt.php";
  5.  
  6. for ($i=1;$i<=count($maint);$i++)
  7. {
  8. if ($datehour == $maint[$i])
  9. {
  10. $mainttime = '1';
  11. }
  12. }
  13.  
  14. if ($debug == 0 || ($mainttime == '1' && ($datemin <= $maintmax && $datemin >= $maintmin)))
  15. {
  16. include ("./off.php");
  17. }
  18. else
  19. {
  20. include ("./on.php");
  21. }
  22.  
  23.  
  24. require "./footer.php";
  25. ?>

config.php
  1. <?php
  2. // Turn registration on and off here, 0 for off and 1 for on
  3. $debug = 1;
  4. $datehour = date('G');
  5. $datemin = date('i');
  6.  
  7. // Hour and min vars to turn registration on and off for server maintinance
  8. // $maint can store up to 24 hours to turn off registration in a 24-hour format
  9. $maint = array (01 => '2', '4', '10', '12', '18', '20');
  10. $maintmin = 15;
  11. $maintmax = 30;
  12. $mainttime = '0';
  13.  
  14. // Mailing function (0 for off, 1 for on)
  15. $mail = 1;
  16.  
  17. // Email address from which to notify users of changes
  18. $from = "***@gmail.com";
  19.  
  20. // Database Server IP address
  21. $dbhost='89.74.33.xxx';
  22.  
  23. // Database Server MSSQL engine username
  24. $dbuser='sa';
  25.  
  26. // Database Server MSSQL username password
  27. $dbpassword='***';
  28.  
  29. // Enable backend logging (custom for my admin panel)
  30. $log = 0;
  31.  
  32. // Databse names
  33. // Auth DB
  34. $dbauth = "lin2db";
  35. $dblog = "AdminPanel";
  36.  
  37. // Flag for encrytion function (0 = unencrypted passwords, 1 = encrypted Passwords)
  38. $encrypted=1;
  39.  
  40. // Title for your site
  41. $page_title="TiteX";
  42.  
  43. // Url users can see your games rules
  44. $rulesurl = "http://l2aw.pl";
  45.  
  46. // Auditing on or off (used if you want to see the actual emails sent out)
  47. $audit = 0;
  48.  
  49. // Audit email
  50. $auditaddress = "titekso@gmail.com";
  51.  
  52. // Mass email (used at L2R only)
  53. $massemail = 0;
  54.  
  55. // Use image verification
  56. $imagever = 1;
  57.  
  58. // Default language to display in the system in
  59. $dlang = "polish";
  60. // List installed language packs here
  61. $ilang = array (0 => 'English', 'Deutsch', 'Espanol' ,'Francais', 'Greek', 'Italiano', 'Portugues', 'Polish', 'StormBringer');
  62.  
  63. // Timezone for the server (see http://us.php.net/manual/en/timezones.php for a valid timezone format)
  64. date_default_timezone_set('America/Chicago');
  65.  
  66.  
  67. // ALTER BELOW THIS LINE AT YOUR OWN RISK
  68. // I MAKE NO PERSONAL GUARNTEE THAT THIS
  69. // SCRIPT SYSTEM WILL CONTINUE TO WORK
  70. // IF YOU DO MAKE CHANGES
  71. $headers = "From: ".$from."\r\n";
  72. $months = array (01 => 'January', 'February', 'March', 'April', 'May', 'June', 'July', 'August', 'September ',
  73. 'October', 'November', 'December');
  74. $days = range (1, 31);
  75. $years = range (1950, 2006);
  76. $version = "3.3.2";
  77. require ('lang.php');
  78. ?>

jeśli ktoś wie jak rozwiązać mój problem bardzo proszę o wypowiedzenie się w tym temacie i nakierowanie mnie co mogę zrobić i jakie kroki poczynić za co z góry dziękuję
erix
No w tych skryptach niczego szczególnego nie ma...

Poza tym, to Twój serwer, czy zewnętrzny?
sekucja123
mój server niewiem co masz na myśli zewnętrzny pisząc? poprostu niemogę połączyć się z bazą danych aby utworzyć konto w grze jak podałem wyrzej otrzymuję taki komunikat.Gdy tworzę konto programem normalnie na maszynie serverowej wszystko jest OK ale to tylko konto dla Game Mastera chcę tutaj też nadmienić iż oczywiście script i php są zainstalowane na maszynie z serverem gry oraz bazą danych ale gdy gracz wyświetla stroną Account Menagera w przeglądarce niemoże utworzyć konta gry otrzymuje powyższy błąd choć dane w config.php są poprawnie skonfigurowane zatem co może być tego problemem?
erix
Miałem na myśli to, czy samodzielnie instalowałeś serwer, czy to jakiś ISP.

Masz odpowiednią wersję ntwdblib.dll?
sekucja123
wszystko stoi na windows server 2003 x64bit tak sam instalowałem server mssql 2005 full wersion autoryzacje ustawiłem na SQL Server Authentication oraz login i hasło na localhoście wszystko chodzi ładnie super server gry tworzenie kont z poziomu maszyny przez program L2AC na maszynie mogę każde konto tworzyć i Game Mastera i zwykłego gracza ale jak wspomniałem jeśli chcę je tworzyć z poziomu strony internetowej wyskakuje powyższy błąd takjakby niełonczyło z bazą danych a ten plik co podałeś ntwdblib.dll tak mam go tam gdzie trzeba czyli C:\WINDOWS\system32. jeśli potrzeba więcej scriptów żebyć mógł coś wywnioskoeać mogę umieścić wszystkie.
erix
Ok, masz tam, gdzie trzeba, ale w katalogu z php jest inna kopia. A ścieżka poszukiwań zaczyna się od katalogu roboczego.

Jest to dość znana przypadłość, pogooglaj o ntwdblib.dll, kiedyś się z tym męczyłem i wystarczyło znaleźć odpowiednią wersję, a problem jak ręką odjął.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.