Cytat(sniver @ 23.04.2010, 11:38:15 )

twoje rozwiązanie nie zadziała w internet explorer, za długo to drążę bym o takich sposobach nie wiedział

więc napisz dlaczego?? skoro IE tutaj nie ma nic do gadania gdyż wszystko robisz po stronie serwera??

nie mogę zmuszać kogoś do np. kliknięcia i przejścia ze strony A jakimś tam linkiem na stronę B.
hehe -> nawet nie przeczytałeś mojego posta jak widzę ^^

W google znajduje przypadkowo stronę B która posiada mój kod. Kod ze strony B łaczy się z serwerem A, za pomocą Ajax'a i sprawdza stan czy ta osoba jest zalogowana. Jeśli tak to odbiera pakiet ważnych informacji potrzebnych do zidentyfikowania klienta.
Więc przypomnę, że taką funkcjonalność będziesz miał dopiero w HTML5 ;D - AJAX nie może odbierać danych między różnymi domenami... jednak jest rozwiązanie i nazywa się DHTML [no tu np. możesz załączyć pliczek js. z domeny A z jakąś zmienną, po czym sprawdzasz czy wynik jest true czy false - do js pasuje dać jeszcze timestap coby nie byl keszowany w przeglądarce przy następnym zapytaniu)...
ALE PYTANIE PO CO!!! -> ALE WCZEŚNIEJ PISAŁEŚ TEŻ O CZYM INNYM - O LOGOWANIU DO 2 DOMEN NIEMAL W TYM SAMYM CZASIE!!!

Tu sprawdza czy klient jest w bazie strony B, jeśli go tam nie ma - wyskakuje komunikat: Strona wykryła że jesteś zalogowany na stronie A (tu jakiś adres np. www.cos.pl), czy chcesz przepisać dane i dokonać automatycznej rejestracji? <tak> <nie>
przed tym cytatem do takiej sytuacji dałem rozwiązanie ->
DHTML - bo z ramek z innych domen też już nie da się czytać zawartości przez javascript...

To ma być dla ludzi proste i przyjemne, a nie trudne i wymagające jakiś działań...
A jeśli dalej myślisz o automatycznym logowaniu na obu serwerach to co od użytkownika wymaga dodatkowych działań jeśli on nic nie robi poza logowaniem się na jednym serwerze?? skoro nic nie musi klikać

przecież pisałem, że zamiast specjalnego linku to do strony załączyć plik (obrazek, styl css, lub pliczek js) z serwera B ze specjalnym adresem po rozpoznaniu którego serwer B wysyłając pliczek do przeglądarki ustawia cookies dla serwera B (ale ten pliczek musisz wysłać skryptem /* EDIT - skryptem z serwera czy programem a nie skryptem javascript */)
nie wiem, ale myślałem, że to co napisałem bardziej łopatologicznie nie da się napisać, ale skoro nawet nie czytasz...