W kohanie mam wrzucony CKeditor i poprzez ajaxa zapisuje dane z ckeditora.
W ajaxie mam zdefiniowane wysyłanie POST i wszystko chodzi ok jak wpisuje z palca kilkadziesiąt linijek.
Ale jak np juz zrobię kopy - wklej jakiś blok nawet nie duży z np. strony internetowej to po wrzuceniu do ckeditora - i kliknięciu zapisz - dostaje zwrotkę z błędem:
"Disallowed key characters in global data"
Nie wiem za bardzo gdzie tego błedu szukać i jak go obejść. Czy on jest związany bezpośrednio z KOHANA czy samym php?
A może js który wysyła mi ajaxowo coś knoci?
Przed chwilą znalazłem w samej kohanie w helperze jednym taki kod:
/** * This is a helper method. It enforces W3C specifications for allowed * key name strings, to prevent malicious exploitation. * * @param string string to clean * @return string */ public function clean_input_keys($str) { $chars = PCRE_UNICODE_PROPERTIES ? '\pL' : 'a-zA-Z'; { } return $str; }
Wrzuciłem zeby wyświetlał mi razem z komunikatem zmienna $str i np wyszło takie coś:
"Disallowed key characters in global data.oacute;wi_Ryszard_Bugaj,_były_społeczny_doradca_prezydenta_Lecha_Kaczyńskie
go_</b></p>
<span_id"
Czy to chodzi o jakieś specjalne znaki - niedozwolone czy cos w tym stylu? czy można to w ogóle jakoś wyłaczyć by tego nie sprawdzał? Czy raczej nie?
Za wszelką pomoc będę wdzięczny.