Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Insert kilku rekordów na raz
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
cinnek
Witam

Szukałem tego ale jakoś nie znalazłem

czy da się jednym zapytaniem wpisać kilka rekordów do tabeli tzn czy w mysqlu jest cos w rodzaju petli?questionmark.gif?

Z góry dzieki
eS...
[sql:1:09ecded3e2]INSERT INTO tabela ('rekord','rekord1'....) VALUES ('blabla','blele'...)[/sql:1:09ecded3e2]
a jesli chcesz do różnych tabel to niestety nie da rady musisz dać np 2 zapytania jesli wstawiasz do 2 tabel (questionmark.gif)
cinnek
Cytat
[sql:1:7149ee5f8f]INSERT INTO tabela ('rekord','rekord1'....) VALUES ('blabla','blele'...)[/sql:1:7149ee5f8f]
a jesli chcesz do różnych tabel to niestety nie da rady musisz dać np 2 zapytania jesli wstawiasz do 2 tabel (questionmark.gif)

Chyba mnie zle zrozumiałeś, chodzi mi o dodanie więcej niz jedego wiersza na raz
Synaps
[sql:1:099facf40b]INSERT INTO tabela ('aaa','aaa') VALUES ('1','2'), ('3','4'), ('5','6');[/sql:1:099facf40b]
pieto
Hej, A jak by to przerobić żeby po wyborze id przez chekboxy dodawała się odpowiednia ilość wierszy ?, z góry dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.