Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Automatyzacja styli z plików z kodem do arkusza CSS
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
zman85
Witam,
czy ktoś z obecnych może spotkał się z takim edytorem html'a w którym wystarczyło by zaznaczyć fragment odpowiedni za style (np. style=\"position:fixed... itd\") by automatycznie stworzyć klasę we wcześniej zdefiniowanym pliku CSS??

Bardzo fajną funkcją by było gdyby np. oprogramowanie wyszukiwało takie same style i proponowało nazwę klasy już istniejącej części pliku CSS.

Chodzi mi o zautomatyzowanie żmudnej zmiany styli z plików php do arkusza css (ponad 2tyś plików do edycji) - tak to właśnie jest gdy piszemy kod niedbale...

melkorm
Było kiedyś na forum o takich dwóch edytorach tej samej marki do HTML i PHP i ten od HTML'a miał taką opcję widziałem w demach, ale szukam i szukam i sobie przypomnieć nie mogę :/
zman85
Cytat(melkorm @ 24.04.2010, 11:46:32 ) *
Było kiedyś na forum o takich dwóch edytorach tej samej marki do HTML i PHP i ten od HTML'a miał taką opcję widziałem w demach, ale szukam i szukam i sobie przypomnieć nie mogę :/

Chłopie myśl, myśl aż Ci się uda winksmiley.jpg

Zacząłem wypełniać arkusz styli ręcznie - tragedia, zresztą wiadomo dlaczego...
darophp
Jakże bardzo popularny na tym naszym świecie - Adobe Dreamweaver CS3 lub Adobe Dreamweaver CS4 lub Adobe Dreamweaver CS5
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.