Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Złe nadpisywanie tytułów postów <title>
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
phpmax
Witam,

Od dłuższego czasu korzystam z CMS WordPress zauważyłem, że pojawia mi się taki problem w title do nowo co dodanych postów np: zamiast „Sony Ericsson wychodzi na prostą” jest tak jak w linku czyli „sony-ericsson-wychodzi-na-prosta” ;o( Mod_rewrite serwera pada czy jak?questionmark.gif

Wiecie może jak rozwiązać ten problem?questionmark.gif
pedro84
W taki sposób Ci zapisuje do bazy? Permalink zamiast tytułu?
phpmax
Nie zawsze średnio 2/3 dodane posty zapisują title tak jak linki czyli z tymi felernymi myślnikami "-"...
pedro84
Hm...nie mam pojęcia, szczerze mowiąc, co jest nie tak. Trochę z WP pracuję, ale pierwszy raz widzę coś takiego biggrin.gif

Ale na pewno do bazy dodaje? Sprawdzałeś phpmyadminem?
erix
Ale to tylko w szablonie, czy także w panelu?

Jak w szablonie, to pokaż, jakim template tagiem wyświetlasz.
phpmax
Cytat(erix @ 30.04.2010, 10:56:23 ) *
Ale to tylko w szablonie, czy także w panelu?

Nie rozumiem pytania. W szablonie nic nie grzebałem, w panelu też. Samo się zrobiło sad.gif Chodzi mi o to, że w samej stronie w realu źle nadpisuje wordpress znacznik <title> zawsze input z panelu "przerabiał w locie" na przyjazne linki i było zawsze było ok, po przekroczeniu 500x newsa wystąpił ten dziwny problem.
pedro84
Mozesz pokazac URL, bo az dziw bierze smile.gif
gigzorr
Zerknij do skryptu dodajacęgo newsa , chociaz jak nic nie zmieniales o dziwo o.O oraz zobacz jak w bazie masz dodawane.

/edit nie doczytałem , dziwny problem ;p
phpmax
Cytat(pedro84 @ 1.05.2010, 09:58:18 ) *
Mozesz pokazac URL, bo az dziw bierze smile.gif

Ok, masz przykład raz jest dobrze innym razem nie, przykłady:

Ok:
http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2010...bellion-wydana/

<title>Mobilna gra Linkin Park 8-Bit Rebellion wydana</title> działa.

Źle:
http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2010...wisu-my-mobile/

<title>historia-logo-serwisu-my-mobile</title> źle.

CMS: WordPress 2.9.2 (aktualna wersja).
pedro84
Faktycznie. Wrzucisz plik header.php z katalogu Twojej templatki?
phpmax
A możliwe jest, żeby była to wina serwera np: słabego, przeciętnego, który może powodować te błędy?

Mój szablon składa się 2 rzeczy: header.html oraz header.php

Przejrzałem kody i all jest ok. Jedyne zdanie, które mnie zaciekawiło i odnosi się do linków wygląda następująco:

1. <title><?php friendlytitles(); ?></title>

Choć i tak wina nie jest po stronie themes'a, ponieważ tak jak mówiłem przez okres blisko roku all było w porządku.

Hej ludziska, naprawdę nie wiecie jak rozwiązać ten problem?questionmark.gif ;o(
pedro84
Cytat(phpmax @ 15.05.2010, 01:37:57 ) *
A możliwe jest, żeby była to wina serwera np: słabego, przeciętnego, który może powodować te błędy?

Mój szablon składa się 2 rzeczy: header.html oraz header.php

Przejrzałem kody i all jest ok. Jedyne zdanie, które mnie zaciekawiło i odnosi się do linków wygląda następująco:

1. <title><?php friendlytitles(); ?></title>

Choć i tak wina nie jest po stronie themes'a, ponieważ tak jak mówiłem przez okres blisko roku all było w porządku.

Hej ludziska, naprawdę nie wiecie jak rozwiązać ten problem?questionmark.gif ;o(

Szczerze powiedziawszy, nie mam pojęcia. Templatka jakiej używasz jest dostępne w necie do pobrania? Możliwe, że coś ona miesza, choć z drugiej strony...
phpmax
Siedzę i patrzę w ten kod już 20 min. i jest ok nie widzę w nim żadnych błędów. Ponadto tak jak mówiłem wcześniej błąd nie występował.

Templatka jest raczej w porządku. Przejrzałem kod i jest ok. A możliwe jest, żeby winą był np: słaby serwer i parser PHP sobie nie radził z mod-rewrite, czy coś w tym rodzaju?
pedro84
Raczej niemożliwe. http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2010...wisu-my-mobile/ Ten post. Sprawdź w bazie jaki masz wpis w title.
phpmax
Faktycznie działa. Czyli co źle mi przepisuje do bazy serwer, czy prędzej wina CMS WP?questionmark.gif Nie widzi mi się też ręczne wchodzenie do bazy i każdorazowe poprawianie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.