Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wrzucenie gotowej działającej strony do cms joomla
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
agata
Witam,
mam pytanie.

Mam gotową w pełni działającą stronę. Strona zawiera logowanie, funkcje na zapytaniach do bazy, menu, treść...

W jaki sposób mam ją połączyć / wrzucić do joomla.
Proszę o pomoc w jaki sposób to zrobić, od czego zacząć.

Nie mogę nigdzie znaleźć jak korzystać z joomli na gotowej w 100% stronie.

Proszę o pomoc.
gigzorr
To juz musisz sama sobie poprzerabiac pliki , zobaczyc ktore odpowiadaja za ktore.
Czyli jak np napisalas swoj skrypt logowania , to zobacz ktory plik odpowiada za to , dopasuj wszystko i wrzucaj.
Oczywiscie komplikacje moga wystapic jak to zawsze , ale jak bedziesz miala jakis problem to pomozemy smile.gif
pedro84
Ale co konkretnie chcesz wrzucić? Bo "wrzucić" to możesz tylko zawartość, z reszty może utworzyć komponenty Joomli.
agata
Chodzi mi o edytowanie treści, kolorów czcionek, położenia tekstu itp.

W sensie zmiany treści oferty firmy, zmiany menu, itp. to co oferuje standardowy cms.

Czyli rozumiem że np. jeśli na stronie mam menu gotowe już to muszę zrobić je jeszcze raz za pomocą joomla i wtedy w projekcie podpiąć to z cms'a?
pedro84
Cytat(agata @ 30.04.2010, 10:14:38 ) *
Chodzi mi o edytowanie treści, kolorów czcionek, położenia tekstu itp.

W sensie zmiany treści oferty firmy, zmiany menu, itp. to co oferuje standardowy cms.

Czyli rozumiem że np. jeśli na stronie mam menu gotowe już to muszę zrobić je jeszcze raz za pomocą joomla i wtedy w projekcie podpiąć to z cms'a?

No...tak. Tak samo ze wszystkimi stronami. Jeśli chcesz jakąś funkcjonalność dodać, musisz już pisać komponenty lub używać istniejących dostępnych w necie.

PS Czemu Joomla?
agata
szczerze powiedziawszy zupełnie losowo wybrany joomla.

Nie zastanawiałam się nad konkretnym CMS'em ten jest popularny dość, to stwierdziłam że warto byłoby go poznać.

Masz jakieś ciekawsze propozycje odnośnie cms'a?
pedro84
eZ Publish, Wordpress. Wystarczy wymienić te dwa, każdy lepszy niż Joomla smile.gif
krzysztof_kf
Cytat(agata @ 30.04.2010, 11:02:01 ) *
szczerze powiedziawszy zupełnie losowo wybrany joomla.

Nie zastanawiałam się nad konkretnym CMS'em ten jest popularny dość, to stwierdziłam że warto byłoby go poznać.

Masz jakieś ciekawsze propozycje odnośnie cms'a?

Zdecydowanie wordpress z wymienionych w tym temacie polską wersję można pobrać ze strony Wordpress
pedro84
Cytat(krzysztof_kf @ 30.04.2010, 13:12:41 ) *
Zdecydowanie wordpress z wymienionych w tym temacie polską wersję można pobrać ze strony Wordpress

Jak pokazały niedawne doświadczenia z phpbb, paczki należy pobierać tylko i wyłącznie z oficjalnych źródeł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.