Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Biblioteki - jak zainstalować?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Qu3ster
Niby problem banalny, ale szukam cały czas i nie moge znaleźć odpowiedzi. Mam zainstalowanego Apache na Windowsie, jak rozszerzyć go o bibliotekę w zapisaną w formacie .tar.gz?
Fifi209
Cytat(Qu3ster @ 2.05.2010, 14:03:25 ) *
Niby problem banalny, ale szukam cały czas i nie moge znaleźć odpowiedzi. Mam zainstalowanego Apache na Windowsie, jak rozszerzyć go o bibliotekę w zapisaną w formacie .tar.gz?

Biblioteki w windowsie są w .dll o ile mnie pamięć nie myli, u mnie jest ścieżka php\ext
Qu3ster
Dzięki za istotne info. Ogólnie sprawa rozchodzi się o to, że chce napisać aplikacje dla facebooka i potrzebuję do tego bibliotek. Znalazłem je w formacie .dll, więc wystarczy tylko je skopiować do tego folderu i będą działać, tak?
Crozin
Musisz je skopiować do tego folderu, włączyć w php.ini (extension=nazwa_bliblioteki.dll) oraz zrestartować serwer.
Qu3ster
Dzięki za pomoc. A gdybym chciał to zainstalować na darmowym, zewnętrznym serwerze? Miał ktoś doświadczenie w tworzeniu aplikacji pod facebooka?

Dobra, problem już rozwiązany. Po prostu link do ściągania API Facebooka na ich stronie nie działał (dziwne), a to, co ściągnąłem w innym miejscu było tak naprawdę czymś innym. Znalazłem API gdzie indziej i mam to po prostu w pliku PHP. Dzięki za pomoc, temat można zamknąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.