Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: input z obrazkiem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Legion
Witam,

mam na stronie takie pole input

1. <input type="image" value="szukaj" name="szukaj2" src="../images/button_szukaj.jpg" size="5" />

i nie wiem dlaczego po IE nie wyświetla się tło przycisku, macie może pomysł dlaczego tak się dzieje?

Pozdr
Lion_87
A może style i background?
darophp
Jaki masy DOCTYPE na stronie ? (Ciekawe ile razy to powtórzę na forum .. już n-ty raz ...)
krzysztof_kf
Nie wiem w czym problem wszystko działa ;/
Legion
Cytat(darophp @ 3.05.2010, 18:08:05 ) *
Jaki masy DOCTYPE na stronie ? (Ciekawe ile razy to powtórzę na forum .. już n-ty raz ...)

1. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
krzysztof_kf
Cytat(Legion @ 3.05.2010, 18:10:34 ) *
  1. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Co ci inputa obrazkowego ci nie wyświetla ? od ie 6 , 7, 8 wyświetla się widocznie coś masz nie tak albo że ścieżką to obrazka .
Legion
Cytat(krzysztof_kf @ 3.05.2010, 18:12:44 ) *
Co ci inputa obrazkowego ci nie wyświetla ? od ie 6 , 7, 8 wyświetla się widocznie coś masz nie tak albo że ścieżką to obrazka .

Ze ścieżką jest wszystko ok koro pod FF wyświetla się prawidłowo.
krzysztof_kf
Może wyczyść cookies . możesz to pokazać na stronie ?
Legion
Strony nie mogę pokazać ale to nie jest kwestia mojego komputera, sprawdzałem.
krzysztof_kf
Cytat(Legion @ 3.05.2010, 19:05:52 ) *
Strony nie mogę pokazać ale to nie jest kwestia mojego komputera, sprawdzałem.

Tutaj nie chodzi o kwestię twojego komputera tylko chodzi o to co zaprezentowałeś działa w 100% tzw. wyświetla się obrazek input być może gdzieś masz w grafice ustawioną klasę z position: absolute; bo to co zaprezentowałeś na pewno wyświetla się prawidłowo najlepiej jak byś pokazał cały formularz z css .

pozdrawiam .
Legion
Wykorzystuje na stronie plugin jNice i faktycznie jest tam w cssach position: absolute.
darophp
To zmień na Strict smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.