Mam następujący problem.
Tworzę formularz
echo '<form name="add_zapotrzebowanie" action="index.php" method="post"> <input type="hidden" name="nr" value="'. $nr .'" />'; echo '<table class="c1 c1" border="2" CELLPADDING="10" ALIGN="center" BORDERCOLOR="black"> <tr> <td valign="top" align = "center" colspan="2" class="c1 c1" border="1">'; echo "Jednostka <br> <select name='mid' onchange='ajaxFunction()'id='mid' width='25'>"; ."<option value=''>--wybierz--</option>"; $db = lacz_db(); $zapytanie = "SELECT DISTINCT jednostka FROM jednostka"; $q = $db->query($zapytanie); $ile_znalezionych = $q->num_rows; for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++) { $wiersz = $q->fetch_assoc(); } echo "</select> <div id='ajaxDiv'> <div>";
W div'ie ajaxDiv wyświetla się drugi select z oddzielnego pliku:
$mid = $_GET['mid']; { $db = lacz_db(); $dropdown = '<br><select id="jedn" name="jedn">'; $zapytanie = "SELECT * FROM jednostka WHERE jednostka = '".$mid."'"; $a = $db->query($zapytanie); $ile_znalezionych = $a->num_rows; for ($i=0; $i <$ile_znalezionych; $i++) { $wiersz = $a->fetch_assoc(); $dropdown .= '<option value="'.$wiersz["id"].'">'.$wiersz["podlegla"].'</option>'; } $dropdown .= '</select>'; } }
I ten dynamiczny select działa jak najbardziej prawidłowo. Problem występuję jak chcę wysłać formularz bo nie jest przekazywana zmienna jedn z DIVa.
I nie działa to w Firefoxie a w IE8 działa prawidłowo.
Dodatkowo przetestowałem to na przeglądarkach Opera, Chrome i również działa prawidłowo jedyny Firefox szwankuje.
Czy ma ktoś może jakieś sugestie??
Z góry dziękuję za pomoc