Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ignorowanie ciągu zmiennych liczb w linku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Thadel
Witam, wiec mam link:

Cytat
http://strona.pl/panel/zakup?orderno=ZMIENNA&prodcode=STAŁA&appcode=STAŁA&

Witam, jak moge wyslac go do formularza? Jak zrobic zeby ignorowalo ta zmiane pierwszego ciagu liczb ? Ciagle probuje, ale nie wychodzi.
piotr94
o jakie wysyłanie do formularza Ci chodzi?
co do ignorowania zmiennej to po prostu nie uwzględniaj jej w kodzie php lub daj:
  1. if(isset($_GET['orderno'])){
  2. header('Location:http://strona.pl/panel/zakup?prodcode='.$_GET['prodcode'].'&appcode='.$_GET['appcode'].'');
  3. }
Thadel
Raczej chodziło mi o coś takiego, że wysyła formularz do strony tej właśnie, ale generuje tą pierwszy ciąg, wiec wysyła formularz do tego linka, z ignorowaniem tej wartosci.

Chodzi o panel sms, że na tej drugiej stronie dodaje wartosci do sql, nie da sie inaczej, bo w innym przypadku wylogowuje ze strony.
piotr94
szczerze to nie wiem o co Ci chodzi
zamieść jakieś kluczowe fragmenty kodu, bo inaczej strzelam we mgłę z pomocą...
Thadel
Czyli tak:
Jest system sms - daopay, na stronie jest ich formularz, po zakupie ma przeniesc na jakas strone, a ja musze dac te zakupione rzeczy, wiec chce dac zapytanie do sql na tej stronie, ale jak dam znowu do profilu, to wylogowuje, wiec trzeba sobie jakos inaczej poradzic/zalogowac wczesniej.
Prph
Cytat(Thadel @ 7.05.2010, 18:44:53 ) *
wiec trzeba sobie jakos inaczej poradzic

...zaczynając od radzenia sobie z opisem problemu.
Danielcom
Kurczę, Facet jak piszesz jakieś pytanie, to pisz tak, żeby inni zrozumieli smile.gif

Chodzi Ci o przesłanie danych z formularza do jakiegoś pliku w którym masz kod zapisujący zawartość tego formularza do bazy danych ?
piotr94
ja już nic nie wiem o co Ci chodzi...
a myślałem, ze lekcje języka polskiego nie mają związku z programowaniem haha.gif ;-P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.