Witam wszystkich!
Czy znajdzie się na tym forum ktoś kto miał styczność z nie do końca jeszcze zadomowionym w Polsce CMSem jakim jest SilverStripe?
Mój problem polega na tym, że nie mogę wejść do panelu admina. Instalacja niby kończy się powodzeniem, przynajmniej komunikat na końcu tak oznajmia. SS instaluje na serwerze home.pl w wybranym katalogu. Po instalacji, zamiast przykładowej skórki ( zdaje sie ze z niebieskimi motywami) pojawia mi sie zupelnie goła strona z przykładowymi trzema pozycjami w menu. Pisze wyraznie, ze CMS zainstalowany i moge teraz przejsc do panelu zeby zarzadzac. Wiec klikam odnosnik do panelu badz wpisuje w przegladarce adres/admin i nic sie nie dzieje, a dokladniej pojawia sie ten komunikat "500 Internal Error The server encountered an internal error and could not complete your request. "
Ewidetnie cos mu sie chrzani z adresami, zauwazylem ze w adresie w przelgadarce gubi po drodze nazwe katalogu w ktorym go zainstalowalem. Oprocz wpisywania adresu do katalogu gdzie jest silverstripe probowalem jeszcze przypisac jakby domene do owego katalogu i tak po wspianu http://www.silverstripe/mojadomena.pl wywala zupelnie inny blad, a mianowicie: "Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/silvers/cms/_config.php' (include_path='.://sapphire://sapphire/parsers://sapphire/thirdparty:/:/usr/php/pear') in /silverstripe-cache/manifest-index on line 6408"
No i na smaym wstepnie mam dziwny, chyba rzadko spotykany problem. Czy ktos jest w stanie mi pomoc?
Pozdrawiam
F