Spawnm
14.05.2010, 12:31:23
Hey,
pewien czas temu pisałem gdzieś w hydeparku że w viście jak wchodzę na pewne strony to dostaje komunikat 'Nie odnaleziono serwera' ,
niestety fakt nie odnajdywania serwerów nie był spowodowany firewalem czy blokadą pewnych stron przez szefa , od pewnego czasu mam ten sam problem w domu na własnym kompie :/
Strony raz mi odnajduje a raz nie, jeśli niem odnajduje muszę wyłączyć i włączyć przeglądarkę jeśli to nie zadziała , zresetować kompa ...
Krew mnie przez to zalewa bo nie wiem czemu tak się dzieje , a dzieje się tak z wszystkimi stronami www .
Jakieś rady ?
jargotka
14.05.2010, 12:56:55
ja mam Vistę ale takie coś to tylko mi na chrome wyskakuje czasem...na firefoxie nigdy tak mi się nie zdarzyło:)
thek
14.05.2010, 13:46:27
Możliwe, ze strony dostają błędne dane poprzez jakieś problemy z DNS? Spróbuj wyczyścić swoje DNScache w kompie. To z reguły 1 linijka w konsoli, niezależnie od systemu operacyjnego
pod vistą miałem pewien problem z siecią. raz na czas nagle strony przestawały się ładować, a komunikatory działały dalej. pomagał tylko restart systemu lub karty sieciowej. po dłuższym śledztwie znalazłem problem. w usługach trzeba wyłączyć "Udostępnianie połączenia internetowego (ICS)" jeżeli jest włączona. sprawdź jak u ciebie jest z tą usługą.
Spawnm
14.05.2010, 14:06:57
Ja obecnie mam ubuntu , i problem ten sam co na viście , z tym że na ubuntu po jakiś czasie strony się odblokowują .
Co do dns to wykonałem sudo /etc/init.d/networking restart zobaczymy czy pomoże.
varez
18.05.2010, 16:10:26
ustaw sobie DNS (w google znajdziesz jak na danym systemie to zrobić):
208.67.222.222
208.67.220.220
Bardzo dobre są
gigzorr
19.05.2010, 06:54:08
To samo ostatnio u mnie się dzieje , ja posiadam neo livebox..
Napewno mi nic nie blokuje , i to samo z siebie przyszło , wczoraj wieczorem to wogóle strony mi się otwierały jakoś dziwnie.
Neostrada jak zwykle coś zkopali;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.