Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 3 nagrywarki na raz
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
hieroshima
Witam, mam takie pytanie do was drodzy forumowicze winksmiley.jpg mianowicie: Czy da radę podłączyć do komputera 3 nagrywarki tak, aby jednocześnie na raz nagrywały to samo ? Przykładowo mam album ze zdjęciami dla jakiegoś ośrodka wczasowego i chciałbym przyspieszyć proces nagrywania i nagrywać 3 razy to samo, w tym samym czasie na jednym komputerze. I to moje pytanie czy da radę zrobić coś takiego? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
strife
Cytat(hieroshima @ 21.05.2010, 10:59:25 ) *
Witam, mam takie pytanie do was drodzy forumowicze winksmiley.jpg mianowicie: Czy da radę podłączyć do komputera 3 nagrywarki tak, aby jednocześnie na raz nagrywały to samo ? Przykładowo mam album ze zdjęciami dla jakiegoś ośrodka wczasowego i chciałbym przyspieszyć proces nagrywania i nagrywać 3 razy to samo, w tym samym czasie na jednym komputerze. I to moje pytanie czy da radę zrobić coś takiego? Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

Ja nie widzę problemu powinno się udać, kiedyś coś na dwóch nagrywarkach nagrywałem i się udało, ale dokładnie nie pamiętam okoliczności.
thek
Z tego co kojarzę, to niektóre oprogramowanie to umożliwiało. Dawno nic nie wypalałem (ogromne dyski w końcu są tanie), ale Nero swego czasu miało podczas nagrywania opcję "Używaj wielu nagrywarek". To było chyba to o czym wspominasz.
hieroshima
tak 2 nagrywarki ok jedna zworka na master druga na slave. Problem się pojawia z 3 nagrywarką... tzn. nie wiem jeszcze czy jest to problem, ponieważ nie mam tego akutalnie. Na razie chcę się dowiedzieć czy jest właśnie taka możliwość. Usprawniłoby mi to bardzo obsługę dużych wycieczek itp.
kwiateusz
sa przejsciowki ide->sata wiec mozesz sobie podlaczac ile masz wolnych portow smile.gif

btw. jak sa zdjęcia policji z melin pirackich to tam kompy maja nagrywarek ile slotów w obudowie i widać da sie smile.gif
hieroshima
no ale to meliny pirackie winksmiley.jpg, a nie zakład fotograficzny winksmiley.jpg pirat potrafi wszystko winksmiley.jpg Dzięki za pomoc i odpowiedzi. Po weekendzie będę próbował montować nagrywarki i zdam relacje.
bim2
Ja z ciekawości spytam czy coś z tego wyszło? Jeśli tak, to jaki program i jak to podłączyłeś? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.