Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Niepotrzebne zmienne przesyłane przez formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
axwell
Witam. Mam problem dosyć dziwny i pewnie śmieszny. Mam pole tekstowe, jego wartość jest przesyłana metodą GET do skryptu. Dodatkowo, zupełnie niepotrzebnie przesyłane są także zmienna x i y.

Cytat
search.php?q=test&x=0&y=0

Najdziwniejsze jest to że nigdzie nie mam na stronie zdefiniowanych elementów o takim id, nawet z atrybutem hidden.
tehaha
zapewne używasz <input type="image" /> ?
axwell
Dokładnie, przycisk zatwierdzający jest obrazkiem. Jaka jest na to rada?
tehaha
użyj normalny type="submit" , i nadaj mu jakąś klasę i wtedy w css daj tło obrazkowe
axwell
Nie bardzo znam się na CSS więc pojawił się problem. Nadałem przyciskowi klasę, i zdefiniowałem ją w arkuszu. Wygląda to tak:

1. .search-button {position:relative; bottom:-7px; background: url("../img/search-button.gif"); width:80 px; height:26px;}

No i niestety efektem jest malutki prostokąt o wymiarach szerokości coś koło 60 i wysykości coś koło 20. W dodatku przycisk posiada windowsowy cień.
tehaha
tu masz przykład:
  1. .login_button{
  2. background:url(images/button_login.png) top left no-repeat;
  3. width:67px;
  4. height:19px;
  5. border:0;
  6. cursor:pointer;
  7. }
axwell
Problemem okazały się spacje między jedostką szerokości i wysokości a wartością tongue.gif

45 px - źle
45px - dobrze

Ddziękuje za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.