Mam pewien problem, za nic w świecie nie mogę wymyślić jak mam to rozwiązać. Otóż mam formularz kontaktowy w PHP, którego kod przechowuję w pliku kontakt.php, za przesłanie danych do formularza odpowiada prosty formularz (który jest w oddzielnym pliku).
Chcę umieścić formularz kontaktowy na stronie statycznej i również chcę aby były wyświetlane wiadomości typu "Twoja wiadomość została wysłana" itp. Wordpress umożliwia wstawienie kodu HTML do strony statycznej jak i również PHP (specjalna wtyczka), jednak nie obsługuje formularzy (dlaczego?).
Jak mogę to rozwiązać ? (nie chcę wtyczki formularza kontaktowego do WP). Chcę żeby na każdej podstronie statycznej w wordpressie, mógł umieścić formularz kontaktowy z innym adresem email (na który wiadomość jest wysyłana)
Dla formalności kod:
Formularz html:
<br style="clear: both;" />
kontakt.php
<?php { { $to = "email@asd.pl"; $from = $_POST['email']; $imie = $_POST['imie']; $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n". "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n". "From: <".$from.">\r\n"; $message = " <html> <body> <table> <tr><td>Wiadomość od:</td><td>".$_POST['email']."</td></tr> <tr><td>Adres zwrotny:</td><td>".$from."</td></tr> <tr><td>Imię:</td><td>".$_POST['imie']."</td></tr> <tr><td>Treść:</td><td>".$_POST['msg']."</td></tr> </body> </html>"; if($response) { $mess = 'Twoja wiadomość została wysłana.'; } else { $mess = 'Wiadomość nie mogła zostać wysłana'; } } else $mess = 'Wpisz poprawny adres email.'; } ?>