Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [cURL] Pobieranie strony po załadowaniu DOM'a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gg1985
Witam,

Jak w temacie, czy da się pobrać treść strony po załadowaniu się DOM'a?

Pzdr
varez
dom generuje Twoja przegladarka.
curl to nie przeglądarka.
gg1985
Nie, nie pomyliłem tematu. W momencie, gdy już załaduje się DOM, czyli po kilku sekundach, chcę pobrać treść strony, jak to zrobić?
varez
czyli generalnie chcesz zeby po wladowaniu tresci strony wszystko co manipuluje na DOM'ie (sorry jak źle odmieniam, nie wiem jak to się "poprawnie" odmienia) zrobiło swoje i dopiero chcesz mieć to w zmiennej w php-ie. Fajno, a co ze stronkami które w kółko (np co sekundę coś tam wyświetlają innego) manipulują DOM'em? Kiedy uznasz że to "już"?
O ile mi wiadomo nie ma takiego narzędzia, bo to musiało by mieć parser JS w sobie i parę innych bajerów.

Albo naprawdę mylisz pojęcia winksmiley.jpg

To tak jak mój kumpel swego czasu pytał mi się czy takie jedno rozwijane menu można w PHP zrobić haha.gif
gg1985
zegarku nie rozumiem o czym do mnie piszesz.

varez twoje pierwsze zdanie idealnie opisuje to co chcę uzyskać.

Jeszcze inny przykład. Weźmy pod uwagę stronę:

https://www.google.com/adplanner/planning/s...entifier=php.pl

Wersja A tej strony jest wtedy gdy wyłączymy w przeglądarce obsługę Javascript.

Wersja B jest wtedy gdy włączona jest obsługa Javascript.

Pobierając w skrypcie php zawartość strony mam wersję A, a chcę mieć wersję B (czyli tą która powstaje po załadowaniu wszystkich danych ajaxem).

Jak pobrać tą treść?
gg1985
Cytat(zegarek84 @ 25.05.2010, 21:53:11 ) *
jeśli nie umiesz wyalertować źródła strony w js to za bardzo nie ma o czym gadać

?! po raz pierwszy

jeśli nie umiesz sobie w javascript wyświetlić komunikatu to też nie mamy o czym gadać...

?! po raz drugi

DO DALSZEJ OBRUBKI DO SKRYPTU

Proszę Cię...

jeśli nie umiesz wyalertować sobie źródła w javascript to tego dłuższego algorytmu do przekazania źródła dalej nie ogarniesz...

?! po raz trzeci

ręcznie niekture elementy

Tragedia...

zegarek84
dziękuję i proszę bardzo - dałeś mi do zrozumienia, że nie ma sensu udzielać się w takich tematach...

pozdro... [wcześniejsze posty i tak Tobie nic nie wnosiły...]
varez
Cytat(varez @ 25.05.2010, 16:30:54 ) *
O ile mi wiadomo nie ma takiego narzędzia

taki skrypt, napisany w PHP, musiałby mieć z 10MB albo lepiej.
Więc zapomnij.
wookieb
Nie da się w curlu. Musiałbyś przepuśić do przez jakiś silnik htmla i javascripta, może nada się do tego WebKit ale to nie jest php tylko osobne narzędzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.