Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Klasa tcpdf przestała działać, pomocy.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
siewca
Witajcie

Mam program z klasą Tcpdf która elegancko generowała pliki. Pojawił się problem, na serwerze, gdzie zainstalowany jest program z dnia na dzień zamiast generować pdf, wywala błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/users/nostrus/public_html/faktury/skrypty_php/pdf.php on line 6

Wiem, powinienem szukać w linii 6, szukałem, błędu nie ma. Dziwne jest to, że program działa bez problemu na serwerze testowym Vertrigo oraz na moim serwerze w innej firmie hostingowej. Nawet zainstalowałem program ponownie, myślałem że pliki może się wysłały z błędem, ale to nie pomogło.

Wie ktoś co może być nie tak? Firma hostingowa upiera się, że nie zmieniali wersji php.
jaslanin
co zwraca phpinfo na tym serwerze na którym są problemy?
siewca
PHP Version 4.4.7-0+tld0
i wiele innych informacji, napisz proszę, którą Ci podać.
jaslanin
w php4, nie ma obsługi private function, protected function. Stąd problem. Musisz uruchomić ten skrypt tak by działał na PHP w wersji 5. Wiele hostingów udostępnia dwie wersje PHP4 i PHP5. np. tak że pliki .php są wykonywane w PHP4 a .php5 w PHP5. Spróbuj zmienić rozszerzenie na .php5 i sprawdź czy działa. Jeżeli to nie pomorze to przeszukaj pomoc hostingu, a potem do nich napisz.
siewca
Dziękuję smile.gif
Sprawdziłem z rozszeżeniem .php5 i działa. Jednak napiszę do nich żeby ustawili na php 5 ponieważ nie będę musiał zmieniać w programie ścieżek. Jeśli odmówią, będę dopiero zmieniał. Tak czy inaczej będzie działać.

Dzięki za pomoc smile.gif
jaslanin
możesz sam to zrobić:

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...708fd10123afbf1
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.