Utworzyłem sobie taki kodzik:
<?php $up=210000000?> echo('<div> <Center> <z>Wysyłanie pliku </z> <form enctype="multipart/form-data" action="index.php?up" method="post"> <input type="text" name="MAX_FILE_SIZE" value="'.$up.'" align="middle"><br><br> Załaduj ten plik: <input name="userfile" type="file" size="50" align="middle"><br> <input type="submit" value="Wyślij" align="right"> </form> </Center> </div>')
zaś na drugim formularzu z kodem php jak na początek prosta sprawę mam:
if ($_FILES['userfile']['size'] > $_POST['MAX_FILE_SIZE']) { message_box('Rozmiar pliku przekroczył wartość graniczną !','box','red'); } else message_box('Wielkość pliku ok.','bigbox','blue');
message_boxy to są moje komunikaty.
tak wiec na plikach małych nie ma żadnego problemu wszystko działa choć jak zrobię wyślij to mieli dysk mieli mieli i mieli.
Ale na za dużym pliku na 700 mb zwraca mi komunikat:
Wysyłanie proszę czekać.
Notice: Undefined index: userfile in /var/www/serwis/upload_file/upload_file_action.php on line 20
Notice: Undefined index: MAX_FILE_SIZE in /var/www/serwis/upload_file/upload_file_action.php on line 20
Wielkość pliku ok.
I tu moje pytanie? Dlaczemu tak się dzieje i nie rejestruje w tablicy file? Czy można zrobić tak aby user miał napis WYSYŁANIE i wtedy jakaś akcja się tam podejmowała bo teraz po naciśnięciu wyślij to nic nie na ekranie nie zmienia aż dysk nie przestanie mielić.