Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Maly skrypcik na przeniesienie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Franek1120
Witam. Mam maly problem z napisaniem jednego skryptu. Mam gre internetowa i chcialbym zeby bylo tak, jak klikne "wyloguj" to niech po jakims czasie przeniesie mnie spowrotem przed panel logowania. Ten czas to moze byc 4, 5 sekund. Prosze o pomoc, z gory dziekuje.
Wicepsik
sleep + header
Franek1120
Ok, zrobilem tak jak mowiles, ale nie do konca tak jak chcialem smile.gif. Wszystko jest dobrze, ale jak klikalem wyloguj to pisalo dziekujemy .... sesja udana itd. a teraz jak klikam to nie pokazuje tego tylko przenosi na glowna od razu. Jakbys to przekszatalcil?

http://wklej.org/id/353642/
Van Pytel
To jak dajesz wyloguj to przenosi Cie na plik gdzie pisze dziekuje.... odczekuje chwile i przenosi.
Przed sleepem musisz dac dziekuje....
Franek1120
Ciagle jest tak samo czyli przenosi do okna logowania bez pokazania napisu "dziekujemy za wizyte"
nospor
No bo to się nie przez sleep() robi (nie wiem jak mogło wam to strzelić do głowy, przecież to zupelnie inne dzialanie) a za pomocą header

1. header( "refresh:5;url=innastrona.php" );

Franek1120
teraz tez mi nie pokazuje napisu .. ;/
nospor
No ale pokaż kod. Skad ja mam wiedziec co ty tam teraz natworzyles.
Franek1120
A niee.. juz jest wszystko ladnie pieknie smile.gif. Dzieki wielkie macie u mnie +.
kilas88
Hehe. Funkcja sleep zatrzymuje działanie kodu na podany w argumencie czas :-)

Po stronie klienta trzeba radzić sobie przy pomocy nagłówków HTTP (rozwiązanie nospora), przy pomocy JavaScript (setTimeOut) lub jeszcze innym wynalazkiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.