Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Maskowanie skąd pobierany jest plik - ...z innego serwera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sokxx
Witam serdecznie,

Chcę stworzyć aplikację, która maskuje przekierowania do pobierania pliku z innego serwera.

Kiedy stosuję zwykłe przekierowania typu "header(location:...)" itp. w historii pobierania i tak widać, że plik został pobrany z innego serwera - ja jednak chciałbym aby w historii pobierania widniał mój adres, aczkolwiek idealną sytuacją byłoby gdyby moja aplikacja jedynie maskowała IP a nie brała na siebie ciężaru całego transferu...

Podejrzewam, że jest to już bardziej zaawansowany temat i być może nie obejdzie się bez zabawy z proxy lub czymś podobnym dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrawiam,
Daniel
yevaud
wydaje mi sie ze musisz przypuscic atak DNS cache poisoning na serwery dns z ktorych korzystaja Twoi klienci, albo hackowac im kompy indywidualnie
flashdev
Cytat(yevaud @ 28.06.2010, 14:48:44 ) *
wydaje mi sie ze musisz przypuscic atak DNS cache poisoning na serwery dns z ktorych korzystaja Twoi klienci, albo hackowac im kompy indywidualnie

Innymi słowy, nie jest to możliwe smile.gif

Albo przekierowujesz użytkownika na zewnętrzny serwer, albo ściągasz plik na serwer i jednocześnie wysyłasz do użytkownika.
Nie ma tu żadnej filozofii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.