Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mysql - bład w zapytaniu
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Feat
Witam,
mam takie oto zapytanie:

[php:1:9b06e6eb11]$komenda = 'SELECT * FROM baza ORDER by ID DESC WHERE szukajcont LIKE '%$_POST[suchen]%' LIMIT '.(($to - 1) * $wynikow_na_stronie).','.$wynikow_na_stronie;

$wykonaj = mysql_query($komenda);

WHILE($ROW = MYSQL_FETCH_ARRAY($wykonaj))
{
//wybieranie danych
}[/php:1:9b06e6eb11]

No i za kazdym razem wybija mi blad:
Kod
mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/users/feat/public_html/tmp/baza/show.php on line 75

Probowalem juz na rozne spoboby formulowac te zapytanie, ale za kazdym razem to samo... Bede wdzieczny za kazda rade.

Pzdr.
Majdan
[sql:1:f2a43e1cbc](...) WHERE szukajcont='podaj tu coś' (...)[/sql:1:f2a43e1cbc]
Feat
Ale nie chodzi mi o wyciagniecie danych w ktorych komroka szukajcont ma wartosc jakas tam, popatrz jeszcze raz na kod.
Majdan
No, fakt. Nie zauważyłem 'LIKE'. Jakbyś mógł to umieść kod między '
  1. <?php', a '?>
'.
halfik
skoryguj to sobie i będzie ok, po prostu zła kolejność...

[sql:1:2f300e9550]
SELECT * FROM baza WHERE szukajcont LIKE '%_POST[suchen]%' ORDER BY by ID DESC LIMIT '.(($to - 1) *($wynikow_na_stronie).','.$wynikow_na_stronie;
[/sql:1:2f300e9550]
FastRed
[php:1:77bc9f5c23]<?php
$komenda = 'SELECT * FROM baza WHERE szukajcont LIKE %'.$_POST['suchen'].'% ORDER by ID DESC LIMIT '.(($to - 1) * $wynikow_na_stronie).','.$wynikow_na_stronie;

?>[/php:1:77bc9f5c23]

@halfik: wcięło Ci dolarka przy POST[suchen] ;-).
Feat
Nie działa :/
Synaps
dodaj
[php:1:a468a98d88]<?php
...
echo $komenda;
...
?>[/php:1:a468a98d88]

i wklej tutaj co otrzymujesz , zobaczymy wtedy co tak naprawde jest wykonywane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.