na wstępie chciałem napisać że uczę się php, tak więc proszę o wyrozumiałość.
Teraz Przejdę do sedna problemu. Utworzyłem stronę internetową na której sprzedaję bilety na jakąś tam imprezę, udało mi się utworzyć skrypt, który wysyła do mnie maila z informacją co klient wybrał, jaki bilet, na jaką godzinę itp.
kod wygląda następująco:
<?php $email = $_POST['email']; if( $email == true ) { $sender = $email; $receiver = "kondzio@kondzio.pl"; $email_body .= "<b>Data rezerwacji:</b> ".$_POST['data']."\n<br>"; $email_body .= "<b>Godzina:</b> ".$_POST['godzina']."\n<br>"; $email_body .= "<b>Impreza:</b> ".$_POST['impreza']."\n<br>"; $headers = "From: $sender\r\n"; $headers .= "Reply-To: $sender\r\n"; $headers .= "Return-Path: $sender\r\n"; $headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\n"; $headers .= 'Content-type: text/html; charset=UTF-8' . "\r\n"; Wraz z poniższym potwierdzeniem oraz dowodem tożsamości prosimy zgłosić się do kasy biletowej na terenie imprezy najpóźniej 1 godzinę przed rozpoczęciem. Pozdrawiamy! Konrad K","From: kondzio@kondzio.pl"); $content = "<center style=\"color: blue;\">Wiadomość została wysłana<br><br></center>".$content; } else { $content = "<center style=\"color: red;\"><b>Błąd. Wiadomość nie została wysłana</b></center>".$content; } } ?>
Chciałbym aby klient otrzymywał również informację którą Ja dostaje, jest ona zapisana tutaj:
$email_body .= "<b>Data rezerwacji:</b> ".$_POST['data']."\n<br>"; $email_body .= "<b>Godzina:</b> ".$_POST['godzina']."\n<br>"; $email_body .= "<b>Impreza:</b> ".$_POST['impreza']."\n<br>";
na razie klient otrzymuje coś takiego tylko:
„Dziekujemy za dokonanie rezerwacji.Wraz z poniższym potwierdzeniem oraz dowodem tożsamości prosimy zgłosić się do kasy biletowej na terenie imprezy najpóźniej 1 godzinę przed rozpoczęciem.
Pozdrawiamy!
Konrad K”
Niestety nie potrafię sobie poradzić z tym ''dodatkiem'', z góry dziękuję za jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam