Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Pomoc w instalacji szablonów Smarty.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kokohelp
Jak w temacie. Gdy już ściągnę plik smarty (Smarty 3.0rc2 z tej strony), rozpakowuję go (plik jest spakowany w formacie zip) i kopiuję katalog libs do głównego katalogu projektu. Następnie tworzę katalogi: templates_c, templates, configs, cache też w głównym katalogu projektu. Następnie są dwa sposoby. Albo edytujemy plik php.ini, albo w każdym projekcie (w pliku gdzie będziemy używać szablonów. Tylko w plikach logiki czyli z rozszerzeniem php) przez funkcję includes() dodajemy plik Smarty.class.php. No i szablony skonfigurowane. Tak zrozumiałem to z książki i tak to robię. Ale gdyby to zadziałało, to by było za proste sad.gif
Teraz tworzę sobie plik logiki gdzie przez metodę obieku smarty (assign) do zmiennej name, przypisuję ciąg znaków Piotr. Teraz przez następną metodę owego obiektu (display) wydaję polecenie wyświetlenia szablonu view.tpl. A w tym szablonie znajdują się znaczniki html, head, title, body, wszystko jak trzeba i kawałek kodu <p>Witaj {name}!</p>. Wszystko jak w już wspomnianej książce. No ale nie działa sciana.gif
Wyskakują po kompilacji te oto błędy:
-Warning: crc32() expects parameter 1 to be strictly a binary string, Unicode string given in C:\EasyPHP6.0dev\www\libs\Smarty.class.php on line 435
-Warning: crc32() expects parameter 1 to be strictly a binary string, Unicode string given in C:\EasyPHP6.0dev\www\libs\sysplugins\smarty_internal_template.php on line 570
-Warning: Could not convert binary string to Unicode string (converter UTF-8 failed on bytes (0x9C) at offset 69) in C:\EasyPHP6.0dev\www\libs\sysplugins\smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 73
Somebody help me?!

P.S. Wspomnę, że korzystam z programu EasyPHP6.0dev do kompilowania.

Zrobione. Ściągnąłem wcześniejszą wersję. Nie korzystajcie z BET!!! winksmiley.jpg
jajcarzd1
To nie jest już wersja beta to raz, a dwa to to ze z niej akurat korzystam i nie mam żadnych problemów.

Poprawka ja korzystam z 3.0.rc1
Kokohelp
Nie zrozumieliśmy się. Ja ściągnąłem wcześniejszą wersje EasyPHP. bo 6.0 to była BETA. I też phpMyAdmin mi w niej nie działał, a tu śmiga jak trzeba (w poprzedniej wersji EasyPHP dokładnie w 5.3.2i).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.