Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]Ustawianie pliku txt jako zawartość strony. Proszę o POMOC. Pilne!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaczy777
Witam.
Jestem całkowicie zielony jeżeli chodzi o php. Potrzebuje zrobić coś takiego, żeby zawartość strony (np. jesteśmy na rynku od 10 lat, zajmujemy sie..... itd.) Ładowała się z pliku *.txt zawartego na serwerze. Chodzi o to aby osoba w ogóle nie znająca się na stronach mogła sobie to zmieniać.
Wiem ze istnieją do tego specjalne systemy (cms), lecz narazie nie byłbym w stanie zrobić czegoś takiego. ;P
Z góry dziękuje ze pomoc.
Pozdrawiam
Fifi209
Cytat(kaczy777 @ 9.07.2010, 17:45:11 ) *
Witam.
Jestem całkowicie zielony jeżeli chodzi o php. Potrzebuje zrobić coś takiego, żeby zawartość strony (np. jesteśmy na rynku od 10 lat, zajmujemy sie..... itd.) Ładowała się z pliku *.txt zawartego na serwerze. Chodzi o to aby osoba w ogóle nie znająca się na stronach mogła sobie to zmieniać.
Wiem ze istnieją do tego specjalne systemy (cms), lecz narazie nie byłbym w stanie zrobić czegoś takiego. ;P
Z góry dziękuje ze pomoc.
Pozdrawiam

Użyj gotowca typu wordpress czy joomla.

a co do pytania:
  1. <?php
  2.  
  3. echo file_get_contents('plik.txt');
  4.  
  5. ?>
kaczy777
Wielkie dzięki, własnie o to mi chodziło ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.