Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] zwiększenie max rozmiaru uploadowanego pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wojto
Mam problem z uploadowaniem dużych plików, tych wiekszych od 2MB. Dlatego, ze jest tak ustawione w php.ini, ale do tego pliku nie mam dostepu. Wiec moje pytanie brzmi: jak zwiekszyc ta wartosc, probowalem i nie wiem dlaczego, ale ini_set("upload_max_filesize","5MB") nie dziala :/

Cos preczytalem o mozliwosci zmiany tej wartosci w pliku .htaccess, ale nie mialem z nim nigdy do czynienia i nie wiem, co sie wpisuje :/
Prosilbym o przykladowy kod, lub o podsuniecie mi jakiegos innego pomyslu?

Z gory dzieki.
Jojo
Kiedys tez sie meczylem z uploadem i okazalo sie ze oprocz upload_max_filesize nalezalo tez zmienic post_max_size.
halfik
Jojo: to raczej logiczne, ze skoro dae sa wysylaneprez posta to podlegaja zasada z nim zwiazanym winksmiley.jpg
skubekk
U mnie też niedziała wysyłanie plików większych niż 3MB. A w php.ini mam ustawione tak:
Kod
post_max_size: 1000M

upload_max_filesize: 1000M

Dodam jeszcze że jest to serwer Krasnal v.2.6
boya
a jak dalej nie pomaga to

php.ini

Kod
;;;;;;;;;;;;;;;;
; File Uploads;
;;;;;;;;;;;;;;;;

; Whether to allow HTTP file uploads.

file_uploads = On

; Temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not
; specified).
;upload_tmp_dir =

; Maximum allowed size for uploaded files.

upload_max_filesize = 2M

pozdrawiam
kicaj
Cytat
a jak dalej nie pomaga to  

php.ini

pisal ze nie ma dostepu do php.ini...
boya
to moze niech porozmawia z adminem ja tak zrobilem...wszystko zalezy jaki admin aaevil.gif
wojto
Z adminem nie bede rozmawial, bo bez przesady, nie bedzie dla jednego uzytkownika zmienial tej wartosci, zwlaszcza, ze to popularny serwer z duza iloscia uzytkownikow.
Odnosnie post_max_size, jest tam ustawione 8M, wiec nie wiem, czemu nie chce mi uploadowac, jak nawet ustawie w ini_set() upload_max_filesize na duzy
jest jeszcze jakis sposob, aby zwiekszyc ta wartosc, moze cos zamiast ini_set ?
a co z tym .htaccess?
hwao
Nie wiem ale moze sie da przez ftp smile.gif

2 pomysl to wrzuc na inny server gdzie mozna wieksze pliki i potem przekopjuj na ten tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.