Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Maly Problem z wysłaniem
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
GoKis
Witam mam taki mały problem.

Po niżej przedstawiam wam kawalek kodu z mojego sklepu internetowego i chcialbym was prosić o pomoc.
Jak wysłać zamówienie na e-maila razem z tym formularzem proszę o gotowe rozwiązanie ponieważ zanim tutaj napisałem szukałem 3 dni i każda próba była nie udana.

1. echo "Witaj w koszu \n<br />";
  2. if ($_SESSION['produkty']==0) { echo "Kosz jest pusty"; return false;}
  3. echo "\n<form method=\"post\">\n<table>";
  4. echo "\n<tr>\n<td>Lp.</td>\n<td>Nazwa</td>\n<td>Sztuk</td>\n<td>Cena</td>\n<td>Razem</td>\n<td>Usuń</td>\n</tr>\n";
  5.  
  6. $sesja = $_SESSION['name'];
  7.  
  8. "SELECT Items.id, Brands.cid FROM Brands INNER JOIN Items ON Brands.bid = Items.bid where Items.id=".$item;
  9.  
  10. $zapytanie = "Select Kosz.kid, Kosz.id, Kosz.no, Items.id, Items.name, Items.price From Kosz Inner Join Items On Kosz.id = Items.id where Kosz.kid='".$sesja."'";
  11.  
  12. $wynik = Query($zapytanie);
  13.  
  14. foreach ($wynik as $row) {
  15.  
  16. echo "<tr>\n
  17. <td>".$id."</td>\n
  18. <td>".$row['name']."</td>\n
  19. <td>".$row['no']."</td>\n
  20. <td>".$row['price']."</td>\n
  21. <td>".$row['price']*$row['no']."</td>\n
  22. <td><input type=\"checkbox\" name=\"del[]\" value=\"".$row['id']."\"></td>\n
  23. </tr>\n";
  24. $id++;
  25. $suma+=$row['price']*$row['no']*1.22;
  26.  
  27.  
  28. }
  29. echo "</table>\n<input type=\"submit\" value=\"Usun zaznaczone\"></form>";
  30.  
  31.  
  32.  
  33. echo ('<br/></br>
  34. <form method="post">
  35. Imie <input type="text" name="Imie: " /><br/>
  36. Nazwisko <input type="text" name="Nazwisko: " /><br/>
  37. Ulica <input type="text" name="Ulica: " /><br/>
  38. Miasto <input type="text" name="Miasto: " /><br/>
  39. Kod pocztowy <input type="text" name="Kod Pocztowy" /><br/>
  40. Dowód Zakupu <input type="radio" name="Faktura" value="tak" />Faktura Vat <input type="radio" name="Paragon" value="tak" />Paragon<br/>
  41. Forma Płatności <input type="radio" name="Przelew" value="tak" />Przelew <input type="radio" name="Gotówka" value="tak" />Gotówka <input type="radio" name="Za Pobraniem" value="tak" />Za Pobraniem
  42. </form>
  43.  
  44. <br/></br><br/>');
  45. echo "Suma wynosi: ".number_format($suma,2)." zł";
  46. echo "<form method=\"post\" action=\"index.php?zaplac\">";
  47.  
  48.  
  49.  
  50. echo "<input type=\"submit\" value=\"Zaplac\" /></form>";
  51.  
  52.  
  53. }
mayu11
Cytat
Jak wysłać zamówienie na e-maila razem z tym formularzem proszę o gotowe rozwiązanie ponieważ zanim tutaj napisałem szukałem 3 dni i każda próba była nie udana.

Widocznie nie potrafisz szukać (lub kłamiesz), więc nie upoważnia cię to do niczego.

mail
GoKis
użyłem tej funkcji ale nie udalo się może moje umiejętnosci sa zbyt małe prosze o pomoc
ADeM
Pokaż jak to robiłeś i jakie miałeś błędy. Możliwe, że funckaj mail jest wyłączona na Twoim serwerze.
GoKis
jest włączona bo wysyla mi cos innego (do klienta) ale do administratora nie chce prosze o przerobienie tego kodu.
H4eX
Cytat
bo wysyla mi cos innego (do klienta) ale do administratora

WTF?

Pokaż jak robiłeś.
ADeM
Jak już pisałem wcześniej, pokaż kod, którym próbujesz to wysłać. Wtedy będziemy mogli Ci powiedzieć co robisz źle.

Ps. Co robi ta linijka
  1. "SELECT Items.id, Brands.cid FROM Brands INNER JOIN Items ON Brands.bid = Items.bid where Items.id=".$item;
?
erix
Cytat
ale do administratora nie chce prosze o przerobienie tego kodu.

Przeniosłem na giełdę ofert.
GoKis
Cytat(ADeM @ 19.07.2010, 16:35:17 ) *
Jak już pisałem wcześniej, pokaż kod, którym próbujesz to wysłać. Wtedy będziemy mogli Ci powiedzieć co robisz źle.

Ps. Co robi ta linijka
  1. "SELECT Items.id, Brands.cid FROM Brands INNER JOIN Items ON Brands.bid = Items.bid where Items.id=".$item;
?

Pobiera z bazy danych przedmioty ktore uzytkownik kupil

nie mam juz starego kodu robilem nie dzialalo usuwalem robilem kolejne
H4eX
Mogę to Ci zrobić za niewielką opłatą, jak coś to pisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.