Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Progam o aktywności PC
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
ShadowD
Poszukuję czegoś działającego w tle (widocznego w procesach) co było by uruchamiana przy starcie komputera i na jakimś ftp podmieniało dany plik dopisując do niego katulany czas time(), lub uruchamiało stronę następnie zamykało (w tle).

Chodzi głównie o to by można było śledzić czy dany pc jest włączony czy nie, komputer ma współdzielone ip z całą klatką.

A drugą sprawą jest, nie pamiętam w jakim języku coś przypomina mi się o .vps .vpn w nim za pomocą dosłownie trzech czterech linij kodu można było uruchomić program np. ,bat w tle. Nie mogę sobie przypomnieć nazwy a stare zapiski zostały utracone z dyskiem...
erix
Cytat
Chodzi głównie o to by można było śledzić czy dany pc jest włączony czy nie, komputer ma współdzielone ip z całą klatką.

A nie prościej nakazać systemowi odpalanie jakiegoś programu przez harmonogram zadań?

Jeśli koniecznie chcesz przez FTP-a, ściągnij program wput i odpalaj go zaplanowanymi zadaniami. Ale IMHO lepiej napisać jakiś prosty skrypt, który przy wywołaniu takie rzeczy zrobi. I wtedy albo ściągasz wget i podpinasz co np. 5 minut przez HZ, albo piszesz sobie VBS (co IMO nie ma sensu, więcej się tylko naklepiesz).

Cytat
A drugą sprawą jest, nie pamiętam w jakim języku coś przypomina mi się o .vps .vpn

VBS, łap: http://www.devguru.com/technologies/wsh/qu...hshell_run.html

Więcej Ci do szczęścia nie trzeba.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.