piszę klasę mapy, jednak pojawił się problem i nie mogę sobie z nim poradzić, firebug zwraca mi błąd "Fx.Scroll is not a constructor, transition: Fx.Transitions.Quad.easeInOut ". Oto mój kod:
var Map = new Class({ // inicjalizacja initialize: function(idDiv){ this.sizeX = 5163; this.sizeY = 4900; this.positionX = 0; this.positionY = 0; this.jump = 100; // przesuniecie w px przy kazdym scrollu this.scroll = new Fx.Scroll(idDiv, { // uchwyt scrolla wait: true, duration: 2500, offset: {'x': 0, 'y': 0}, transition: Fx.Transitions.Quad.easeInOut }); }, // przewijanie mapy w lewo scrollLeft: function(){ // jezeli pozycja miniejsza od jump skocz do 0 if(this.positionX <= this.jump){ // skocz od 0; } else { // jezeli skok mozliwy to skocz // skocz o jump w lewo; } }, // przewijanie mapy w prawo scrollRight: function(){ // jezeli pozycja miniesze od wielkosci (mapy - szerokosc przegladarki) skocz na koniec if(this.positionX <= this.sizeX - (window.getWidth())){ // skocz na koniec; } else { // jezeli skok mozliwy to skocz this.scroll.toBottom(); } } }); window.addEvent('domready', function() { var m1 = new Map("kontener"); });
Z góry dzięki za każdą podpowiedź