Cytat(everth @ 30.07.2010, 00:06:30 )

U ciebie fixed powoduje że stopka jest zawsze u dołu ekranu - bez względu na treść. Ja zaproponowałem mu rozwiązanie które powoduje dosunięcie stopki do dołu ekranu jeśli treśći jest za mało, w przeciwnym wypadku stopka zjeżdża na sam dół. Nie wiem o ci chodzi, ale dla mnie to naturalne zachowanie.
Ty chyba nie masz pojecia co piszesz i co to jest position:absolute.
Zrob najlepiej sobie prosty szablon i zastosuj ta swoja absolutnie pozycjonowana stopke przy tresci dluzszej niz okno i przewin na sam dol.
Zobaczysz o co mi chodzi.
Stopka zostanie w miejscu, nie bedzie wciaz przyklejona do dolu okna, bo bottom:0px; jest pobierane tylko podczas ladowania strony.
Cytat
w przeciwnym wypadku stopka zjeżdża na sam dół.
Jasne, moze i tak bys chcial, ale niestety nic ci nie zjedzie na sam dol strony, bo position:absolute; to position:absolute

!
Tak jak juz pisalem, w Twoim przykladzie stopka zachowuje sie dokladnie tak samo jak w moim (fixed), ale tylko do momentu przewiniecia okna, wtedy u mnie stopka jest nadal na dole okna, a twoja z gracja ucieka sobie do gory...a na pewno nie podaza za trescia.
Mimo pozniej pory zrobilem to wedlug Twojego przykladu:
http://2kliki.pl/fwi9/Przewin i sobie zobacz czy wszystko jest tak pieknie jak chciales.