Moje pytanie jest odnośnie limitów. Jak zrobić aby w ciągu miesiąca można było wgrywać tylko 6 zdjęć jeśli wykorzysta ten limit to kolejne 6 zdjęć będzie można wgrać na początek kolejnego miesiąca ?
sebekzosw
3.08.2010, 16:25:01
najlepiej to zrobić na MySQL - zapytaniem liczysz ile masz dodanych zdjęć w danym miesiącu i potem odpowiedni warunek
Jeśli chodzi o użytkowników, to możesz dodać im pole "wgrane". I tam dodawać ilość zdjęć i sprawdzać przy każdym pobraniu.
Jeżeli masz dostęp do Cron Jobs to ustaw sobie żeby 1 dnia miesiąca o godzinie 1:00 odpalał się skrypt który każdemu użytkownikowi zmieni "wgrane" na 0.
Johnas
3.08.2010, 21:41:58
thomson89 Wolę twój sposób ale co to jest ten Cron Jobs? I jak sprawdzić czy ma się do tego dostęp? Pytam bo pierwszy raz się z trym spotkałem
Już wiem co to jest Corn Jobs. Mam do niego dostęp Dzięki za pomoc
A jeszcze małe pytanko. Da się ten skrypt usuwający wynik limitu zabezpieczyć aby nikt nie mógł w niego tak wejść?
skarabe.pl
3.08.2010, 21:51:10
Cytat(Jonek_1993 @ 3.08.2010, 22:41:58 )
A jeszcze małe pytanko. Da się ten skrypt usuwający wynik limitu zabezpieczyć aby nikt nie mógł w niego tak wejść?
Oczywiście - najlepiej przenieść go poza katalog/gałąź "public" i odpalać go z konsoli (php /sciezka/do/skryptu.php).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.