Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Manipulacje w tv
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
SHiP
Zauważyliście, że ostatnio pola z wynikami meczu, numerem rundy bokserskiej etc. są dużo mniejsze? Z trudem potrafię wynik przeczytać. Czy mi się wzrok psuje czy ktoś chce żebym kupił 40' telewizor? Nie macie podobnych odczuć?
erix
A co to jest w ogóle TV? Masz na myśli maszynkę do prania mózgów i siania subiektywnej propagandy?
batman
Cytat(erix @ 10.08.2010, 13:42:50 ) *
A co to jest w ogóle TV? Masz na myśli maszynkę do prania mózgów i siania subiektywnej propagandy?
TV to jest takie urządzenie, w którym co jakiś czas bezczelnie przerywają blok reklam jakimś durnym filmem.
vokiel
TV to taki duży monitor, na którym się ogląda filmy z komputera.

Cytat(SHiP @ 10.08.2010, 13:32:24 ) *
Zauważyliście, że ostatnio pola z wynikami meczu, numerem rundy bokserskiej etc. są dużo mniejsze? Z trudem potrafię wynik przeczytać. Czy mi się wzrok psuje czy ktoś chce żebym kupił 40' telewizor? Nie macie podobnych odczuć?

Może przesadziłeś z rozdzielczością...

Cytat(batman @ 10.08.2010, 13:46:41 ) *
TV to jest takie urządzenie, w którym co jakiś czas bezczelnie przerywają blok reklam jakimś durnym filmem.

Na szczęście nie całymi filmami, tylko krótkimi fragmentami smile.gif
phpion
Śmieszą mnie wypowiedzi typu:
Cytat(erix @ 10.08.2010, 13:42:50 ) *

Kto Ci każe oglądać? Masz swój mózg, filtruj samodzielnie informacje, oglądaj tylko to, co chcesz. Ja osobiście korzystam z TV głównie do obejrzenia jakiegoś filmu, czasem teleturnieju (aktualnie powtarzają "Grę w ciemno" cool.gif ).

A co do pytania odnośnie manipulacji: lekko naciągana teoria smile.gif
SHiP
Sam też tv nie oglądam poza anglojęzycznymi kanałami aby podszkolić język. Wczoraj jednak oglądałem z ojcem walkę Adamka i nie mogliśmy odczytać numeru rundy winksmiley.jpg.

Naciągana czy nie wszystko jest mniejsze(porównajcie wielkość piłkarzy w tym samych rodzajach ujęć)
http://www.youtube.com/watch?v=m1ZyqujXyO4 - 2000 rok
http://www.youtube.com/watch?v=HqQF9A-6MCA - 2010 rok
erix
Cytat
TV to taki duży monitor, na którym się ogląda filmy z komputera.

+1.

Cytat
Kto Ci każe oglądać? Masz swój mózg, filtruj samodzielnie informacje, oglądaj tylko to, co chcesz. Ja osobiście korzystam z TV głównie do obejrzenia jakiegoś filmu, czasem teleturnieju (aktualnie powtarzają "Grę w ciemno" ).

Ech, widać że pora podpisywać niektóre swoje wypowiedzi [ironia](.+)[/ironia]. tongue.gif

Ja w TV tylko Discovery oglądam, zwykle nic więcej nie jest warte uwagi. tongue.gif
phpion
@erix:
Tak, swoją wypowiedź powinieneś otoczyć tagami [ironia] bo ciężka było w niej wyczuć ironię. Odebrałem to raczej jako głos osoby, która nie posiada telewizora z racji przekonania, iż jest to zło.
erix
IMHO pierwsze zdanie mojego posta było już wystarczającym wskaźnikiem, ale ok, zapamiętam na przyszłość. winksmiley.jpg
athabus
Cytat(SHiP @ 10.08.2010, 13:32:24 ) *

Śmiej się, ale ja już miałem do okulisty się wybrać. Tak sobie kurde siedzę mecz oglądam, chce pozostały czas sprawdzić - i co ? Wstawałem i podchodziłem do TV.
Tak sobie pomyślałem, że kiedyś bez problemu widziałem te cyferki, a teraz mam problem.
Ostatnio jednak się przeprowadzałem i kupiłem sobie 46" telewizor - akurat teściowie wpadli na finał mistrzostw - tak oglądają i mówią - no teraz to przynajmniej widać jaki wynik jest... I wtedy sobie uświadomiłem, że to nie z moimi oczami jest problem ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.