Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Zmiana zawartości input
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dapi
Witam.
Mam taki kod w js przy inpucie:

1. onblur="if(this.value == \'\') this.value=\'0\'; if(this.value <= \'0\') this.value=\'0\'; if(this.value >= \''.$planetrow[$resource[$i]].'\') this.value=\''.$planetrow[$resource[$i]].'\';"

Pierwsze dwa ify działają bez zarzutów. (liczbę ujemną lub brak liczby zastępuje zerem)
Trzeci działa, aż za bardzo winksmiley.jpg
To znaczy jeśli podana z ifie zmienna jest równa 100, a ktoś w inputa wpisze 1000 to zostanie to zamienione na 100. Świetnie, o to chodzi.
Ale jak ktoś wpisze 10 to też jest to zamieniane na 100.

inputa mam w pliku php, stąd "\" przed apostrofami winksmiley.jpg

firebug pokazuje taki kod:
  1. onblur="if(this.value == '') this.value='0'; if(this.value &lt;= '0') this.value='0'; if(this.value &gt; '1000020') this.value='1000020';

więc zmienna z php jest wstawiana...

W czym tkwi problem? Czemu to nie działa tak jak powinno? :/

Nikt nie wie? sad.gif
glh
Na php sobie przerobisz, bo to jest kod zdarzenia w html.
Sprawdzałem i u mnie działa, tzn. Wszystko co nie jest liczbą, lub jest mniejsze od zera zamienia na zero, a to co jest większe od 100 ustawia na 100.
  1. onblur="java script:out=parseInt(this.value); if (isNaN(out) || out<0 || String(out)!=this.value) this.value='0'; else if(out>100) this.value='100';"

Ps. javascript pisze się razem, bo forum rozłącza to. Ewentualnie nie musi być tego wcale. Albo razem napisane albo wcale. Wolna wola:)
Dapi
Dzięki. Jesteś wielki biggrin.gif
Śmiga pięknie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.