Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Generowanie PDF
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
doman_1
Witam,

Posiadam na stronie formularz, po wypełnieniu dane trafiają do pdf, skorzystałem tutaj z FPDF, proszę mi powiedzieć, czy w funkcji Output() da się jednocześnie ustawić parametr, który z powoduje zapisanie pliku pdf na dysk i wyświetli komunikat np. "Dziękujemy za zgłoszenie".

Pozdrawiam
potreb
Da się ustawić, chyba literka D oznacza pobranie co do komunikatu, może się pojawić po kliknięciu na odnośnik, co nie oznacza że został plik pobrany:

1. string Output([string name, string dest])

http://www.fpdf.org/ - manual
skowron-line
Nie da się.
Ale możesz to obejść.
- wysyłasz na stronę z podziękowaniem a później przekierowujesz header -em na pdf który wyskoczy do pobrania.
erix
Jeśli generowanie tego PDF-a wrzucisz w ramkę, to być może tak. Ale musisz wymusić MIME application/octet-stream, aby w tej ramce nie wyświetliła się przeglądarka PDF, tylko zmusiło do pobrania. tongue.gif
doman_1
Ale ja nie wyświetlam okienka z opcją zapisu pdf, tylko wykorzystuje tutaj parametr "F" w funkcji Output() która powoduje zapis na serwer, wszystko jest ok oprócz tego, że po zapisie na serwer pdf chciałbym wyświetlać komunikat, np. "Dziękujemy za wypełnienie formularza".

Pozdrawiam

Ok poradziłem sobie dałem najpierw zapis na serwer, później komunikat a na samym końcu przekierowanie na stronę główną. Dzięki temu plik się zapisuje, a komunikat wyskakuje na stronie głównej.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.