Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: FPP, FPS, RTS i gry wszelakie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Quantum
tia, postal był genialny biggrin.gif premierę trójki przekładają od 3 lat już dry.gif
bim2
Jak już mowa o God Of War, to można powiedzieć i o Heavenly Sword (jedna z pierwszych gier na ps 3). Super zabawa, fajne rozwiazania (np. sterowanie lotem strzaly za pomoca czujników ruchu). Grałem w GoD III i Heavenly Sword i mogę powiedzieć, że bóg wojny (przynajmniej dla mnie) wypadł gorzej, ale podkreślam że nie źle, tylko gorzej od ciężkiego miecza tongue.gif

Postal to była gra, w której można było oddać mocz na ofiarę? Bo nie wiem czy dobrze kojarze.
Quantum
@bim2 dobrze kojarzysz smile.gif
thek
Może w dwójce postala... jedynka to była "radosna rzeźnia" wszystkiego co się ruszało.
bim2
Jak już jesteśmy przy rzeźni to ja zagrywałem się w Carmagedon. Ostatnio nawet próbowałem uruchomić, ale się nie udało. Świetna grywalność była, godziny rozrywki ;p Postal mi nigdy nie przypadł, odrzucało mnie to sikanie własnie, dlatego o to spytałem.
Spawnm
postal 1 był fajną i prostą gierką do odstresowania , postal 2 jakoś mi nie przypadł do gustu , pewnie przez 3d :-P
a carmagedon to klasyka biggrin.gif
Crozin
Grywalność i rzeź? Quake1 oczywiście... winksmiley.jpg
bim2
Quake lub Unreal tongue.gif Gta II też można zaliczyć, ja kochałem mordować ludzi smile.gif

No i oczywiście Simsy biggrin.gif Jak byłem młodszy to nie mogłem zrozumieć czemu mi sim nie chce z łóżka wyjść, aż na śmierć się zagłodził. Okazało się, że zastawiłem łóżko drugim (logiczne, że mógł wejść na 2 łóżko lol) ale nie przeszedł. To było moje pierwsze zabójstwo. Potem poszło lawinowo... biggrin.gif
thek
Ja wpisuje się w wojnę UT vs Q i staję po stronie UT. Jednak moim zdaniem było ciekawsze. Choćby ze względu na tryby Domination lub Assault. Ciężko było kampić jak w CTF winksmiley.jpg Zmuszenie jednak do ruchu dało swoje. Oczywiście mówię o UT jedynce. Następny ciekawy to dopiero chyba UT2k4 gdy weszły pojazdy i zmieniły podejście do gry. Jak ja lubiłem kosić ludzi spadając im mantą na główkę lub skracając ich o nogi winksmiley.jpg Podobnie skorpion i "nożyki" biggrin.gif No a czołg to jedynie na karabinku. Na głównym dziale to nie frajda winksmiley.jpg Nie mówię nic o Leviatanie bo to był pojazd przegięty winksmiley.jpg Wsiadła cała drużyna to bez zajebiście ciężkiego sprzętu trudno było coś zrobić temu kolosowi.
Crozin
Jakieś pojazdy, "spadanie na główkę", ucinanie nóg... q1 mode: 1on1, 2on2, 4on4, map: dm2, dm3, dm4, dm6, ztndm3, aerowalk - na tym się kończy i daje rade od ponad 10 lat... tongue.gif
Spawnm
Jeśli chodzi o UT vs Quake to ja powiem tyle:

quake win biggrin.gif
Crozin
<troll>Present Simple + 3. os. l. poj. = końcówka -s/-es dla czasownika </troll>
Nie zmienia to faktu, że QW ftw!
thek
Quake był fajny, fajnie się cięło, ruszał na niemal wszystkim co było, ale... mi dopiero UT wbiło się tak ostro w główkę, że do tej pory gram co jakiś czas wciąż w niego... Nie w UT2, nie UT3, nie quaki, ale stare poczciwe UT1 i czasem UT2k4 z pojazdami smile.gif Chyba jestem tym, co lubi oldschool winksmiley.jpg
erix
FPP/FPS jakoś do mnie nie przemawiają... ;p

Ale lanparty na Q3, to już było coś. biggrin.gif Żaden multiplayer tego nie zastąpi, nie ma zapachu pizzy. biggrin.gif

A łupi ktoś w CnC (RTS/FPS - Future)?
Quantum
grywa ktoś na quakelive.com ? biggrin.gif
Crozin
QL: trochę pograłem, ale i tak QW lepszy. smile.gif Ogólnie Q3 ssie, więc i QL ssać musi.
thek
Erix - Command and Conquer? Nie. Wolę inny typ rozgrywki. Earth2140 to było coś biggrin.gif Ale chyba mamy o FPP/S a nie RTS pisać? winksmiley.jpg
Spawnm
Cytat(Quantum @ 18.08.2010, 15:37:43 ) *
grywa ktoś na quakelive.com ? biggrin.gif

A niby z czego ja adwardsa pokazałem biggrin.gif
bim2
Aaaa... To o to chodziło biggrin.gif Bo nie zczaiłem tamtego posta winksmiley.jpg
Quantum
Cytat(Spawnm)
A niby z czego ja adwardsa pokazałem biggrin.gif

umknął mi Twój post haha.gif

zagrywałem się kiedyś w CnC: Generals wraz z dodatkiem Zero Hour - niesamowita grywalność smile.gif a tak poza tym LineageII / AoeIII , no ale to temat o FPP/FPS tongue.gif
SHiP
Z FPS zdecydowanie Call of Duty 4. Przeszedłem kilka razy. Śmiga pod wine biggrin.gif na prawie full detalach.

Z RTS to wszystkie z seri C&C od czystego przez red alerta i timberian sun aż do generals. Dune też mi się podobał ;-).
bim2
Jestem za zmianą tematu na "Gry i inne podobne" ;D

Ja teraz ciągle pykam w LittleBigPlanet ;p Myslalem ze to dla dzieci jakies jest, ale caly tydzien w 3 z kumplem i bratem gralismy. Dużo zabawy i śmiechu tongue.gif
Quantum
@up temat był już wydzielany, ale też jestem za tym bo robi się mały offtop biggrin.gif i zostałem też magicznie autorem tematu za sprawką któregoś z moderatorów tongue.gif

gra wygląda na pierwszy rzut oka faktycznie jak dla dzieci, ale jak będe miał chwilę wolnego czasu to się jej przyjrzę dokładniej "bo już nie ma w co grać" haha.gif
bim2
Mówi się że dla dzieci a gra się super. Ja sobie poprzechodziłem jeszcze plansze społeczności, Harry Potter był fajnie stworzony. tongue.gif Czekam teraz na PS Move i Little Big Planet 2 smile.gif

Na wykopalisku dzisiaj:
Cytat
Podobno kobiety mają gorszą wyobraźnie przestrzenną.

Czyli pozytywny wpływ gier FTP na umiejętności umysłowe.;-)

Na czym to polega? Kto szybciej wrzuci plik, czy kto więcej? ;D
thek
Tak... Konkretnie za moim przyczynkiem Quantum winksmiley.jpg

Jesli już jednak poruszamy tematykę innych gier, to jakiś czas temu udało mi się dorwać, niedostępną niestety w Polsce, wersję Earth 2140 z wszystkimi dodatkami i do tego działająca pod WinXP. Oryginalna wersja była pod DOSa i niestety nawet w trybie zgodności szalała bo... obecne kompy byly dla niej za szybkie biggrin.gif Nie pomagało nawet spowalnianie poprzez wyłączanie pamięci cache BIOSem i inne wariacje winksmiley.jpg Jak dla mnie to jeden z lepszych RTS starych czasów, a dodam, że gralem w nie jeszcze na długo przed Starcraftem. Może samej Dune nie miałem w łapach, ale choćby tak stare jak DarkColony. A z tego co wiem, jest paczka tej gry na Linuxa, więc kto chce niech sprawdzi sobie. W zasadzie mógłbym wymieniać swoje typy w określonych gatunkach, tylko lepiej moim zdaniem gdy się sam temat rozwinie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.