Ja jestem jak najbardziej, za używaniem tych technologii gdzie się da (oczywiście w ramach faktycznej potrzeby, a nie "byle było").
Im więcej osób będzie używać danej technologii, tym więcej 'gigantów' będzie zainteresowanych wsparciem. No bo po co mają spędzać dni i noce na implementowaniu czegoś z czego nikt nie chce korzystać ?
A druga rzecz jest taka, że sytuacja się poprawia: ff4, ie9, nowy chrome - każda z tych przeglądarek będzie posiadać (lub posiada w obecnych releasach) większą niż dotychczas obsługę css3 i html5 (w tym wiodącą ma być właśnie ie9 co mi się nie mieści w głowie

). A że są osoby, które używają starszych wersji? No cóż - najwidoczniej nie jest to target zaokrąglonych boxów itp. bajerów (uogólniając są to albo np. osoby korzystające z danej przeglądarki np. w banku [ gdzie upgrade przeglądarki na której działa jakiś crm to łańcuch wydatków ] ; osoby korzystające z nielegalnej wersji systemu z ograniczonym upgradem np. ie ; osoby nieświadome ["a to da się zmienić ten internet ?

" ] - im to nie będzie przeszkadzać

)