Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyczna twórczość forumowiczów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
phpion
Chyba takiego tematu nie było (albo go nie znalazłem), a z tego co się orientuję to część użytkowników tego forum jest w jakimś stopniu związana z muzyką. Może warto by było w tym temacie podzielić się swoimi "osiągnięciami" smile.gif

Ja zapoczątkuję temat wrzucając 2 nagrania linii basu:
- Anti-Flag "I'd Tell You But..."
- Anti-Flag "No Apology"

Czasem jest nierówno, no ale już do n-tej próby nagrywania nie miałem siły hehe.

Jak znajdę to wrzucę jeszcze numery naszej starej kapeli; tam to już faktycznie własna twórczość.

//Edit:
Udało mi się smile.gif wrzuciłem na razie typowo jajcarski numer, który powstał w przeciągu może 20 minut (z moim tekstem biggrin.gif):
- EquiPunk "Yo madafaka dresy"

Dla zainteresowanych pozwolę sobie zamieścić tekst owego utworu muzycznego:

Uaaaaaa!!!

I.
Yo madafaka dresy, macie dresy z desy.
Kupa kupa mega kupa, w stronę dresa wypięta dupa.
Fak de kola, fak de pica dres po gównach w adidasach kica.

Ref.
Yo madafaka dres nie ma ptaka,
yo madafaka dres nie ma ptaka.

II.
Tak, tak dokładnie - dres kapustę kradnie.
Ty kaflarzu, ty przydupie tarzaj się w mojej kupie.
Kupa tobie w gacie, gówno tobie w spodnie.
Rzuć się dresie w kupę bo tak teraz modnie.
erix
Cytat
Może warto by było w tym temacie podzielić się swoimi "osiągnięciami"

Dorwę się do porządnej dźwiękówki, to może coś dorzucę. winksmiley.jpg
Spawnm
@phpion jaka ambitna piosenka haha.gif
SHiP
Ja muszę zakupić jakikolwiek mikrofon, bo ten w laptopie strasznie badziewny jest... Tymczasowo jedynie nutki dla gitarzystów - http://srodek.info/music/pdf/RainyDay.pdf

EDIT: ups cos mi generator plikow pdf źle zadzialal. Troche nutek basowych jest bez sensu ;].
gigzorr
o mój boże , ta z ptakami super , power jest biggrin.gif

idź do MAM TALENT! - nowa edycja niedlugo , zaspiewaj to , masz zapewniona wygrana biggrin.gif
phpion
Hehe smile.gif cieszę się, że piosnka o dresach wywołała w Was takie emocje smile.gif

Wrzuciłem jeszcze 3 (moim zdaniem najlepsze) nasze własne numerki. Niestety bez wokalu, bo z tym mieliśmy problem.

- FFN "Czerwony ponieważ on"
- FFN "K(l)ubowy"
- FFN "Frustracja"

We wszystkich tych własnych numerach pociskam na bębnach cool.gif ehhh, stare dobre czasy smile.gif

Co sądzicie o tych numerach?

@SHiP:
Może nagramy coś razem? smile.gif Jeśli miałbyś chwilkę to nagraj proszę linię gitary oraz rozpisz taby (nuty niewiele mi dadzą) dla basu. Podesłałbym Ci nagrany bas.
SHiP
@phpion: czemu nie ale ciężko byłoby to rozegrać bo ja gram na akustyku tzw. fingerstyle.
phpion
Można spróbować, zobaczymy jak to wyjdzie hehe. W sumie możesz nawet olać linię basu, sam coś ze słuchu ułożę. Ciekawe co z tego wyjdzie, założymy wirtualny band forum.php.pl smile.gif

Jeśli miałbyś to nagranie to podeślij je na m.plonka(A)phpworkstation.com
SHiP
Ok ale tymczasowo mam brak pieniedzy i mikrofonu. Przyjdzie nowy miesiąc oraz wypłata to coś kupię winksmiley.jpg i nagram.
outsider
bębny, akustyk, ja mogę na elektryku coś pocisnąć (solówka itp.) winksmiley.jpg
Fajnym pomysłem było by stworzenie jakiś piosenek, może być sama muzyka tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.