Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Flash Zaznaczanie elementów
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
mariusz1985
Witam mam problem ponieważ probuje w flashu zrobić mapę dzielnic miasta gdzie ludzie beda mogli z niej wybrac dzielnice ktora ich interesuje.

Mapka jest bez kolorów a po najechaniu na dana dzielnice podświetla się. I teraz chciałbym zrobić tak aby po kliknieciu w dzielnice została on podświetlona i było można podświetlić również inną dzielnicę. A drugie kliniecie żeby dezaktywowało podświetlenie. Czy abym mógł np zaznaczyć wobie wszytkie lub tylko kilka i aby szło odzznaczac. Narazie mam pociete grafiki na dzielnice i powstawiane w buttony efekt wyszedl ok tylko ze nieidzie zaznaczć.

Prosze o pomoc,
bartoland
Nie odpowiem konkretnym kodem bo ostatnio action_scripta używałem dawno temu. Ale mam nadzieję, że choć trochę przybliżę do rozwiązania. Do każdej grafiki z województwem musisz dodać akcję on_click (chyba tak się nazywała) uruchamiający kod, który będzie podmieniał grafikę z czarnobiałej na kolorową i na odwrót (zapewne kod powinien zmieniać wartości zmiennych które potem do czegoś wykorzystasz, ale to już kwestia co z tym ma być dalej).
To chyba tyle.
wookieb
A umiesz coś programować w action script? Jeżeli tak to w jakiej wersji?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.