Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysuwane menu horyzontalne
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
smarcz
Potrzebuje napisać proste menu wysuwane. Posługuje się 4 ikonami, które po najechaniu rozwijają pionowe menu - zmieniając grafikę. Każda ikona posiada odmienny plik graficzny który się wysuwa. Do posta dołączam graficznę przedstawiającą o co mi chodzi.

Serdecznie dziękuję za podpowiedzi.
Vercio
Nie spodziewaj się że ktoś napisze skrypt menu za darmo dla Ciebie winksmiley.jpg Czysty JS w zupełności Ci wystarczy
(dobrym pomysłem będzie o zaczepienie o bibliotekę jQuery, z drugiej strony menu jest bardzo proste do napisania i nie musisz z niej korzystać),
pobaw się ze zdarzeniami onmouseover, onmouseout i w css'ie Display: block/none.
melkorm
Google

Wystarczy wy-edytować trochę css i podmieniać obrazki ... . Napisz coś, spróbuj, pokaż kod, to pomożemy smile.gif

... a jak nie dasz rady to zapraszamy do działu Wolontariat smile.gif
smarcz
Napisałem skrypt JS oparty na zmianie atrybutu stylu z none na widoczny. "if(ooo.style.display == "none"){ooo.style.display=""}"

Później używam onmouseover="menu('element4');" onmouseout="ukryj('element4');" - który wywołuje dla poszczególnego menu wczytanie odpowiedniego diva i wyświetlenie go!
Ale problem mam z przesuwaniem kursorem na inne ikony przycisków. Po otwarciu diva - który zajmuje szerokość ok 200 px i zasłania fragment przycisków. Zastosowałem dla wczytania grafiki plik png z przeźroczystym tłem.

Co proponujecie zrobić. Czy podzielić div na elementy i otwierać każdy z osobna tzn -zmienić atrybut dispaly??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.