Teraz pytanie do Was, którą książkę byście polecili (z tych dostępnych). Interesują mnie raczej bardziej zaawansowane publikacje, ewentualnie te, w których mam niewiele pojęcia. PHP generalnie odpada bo mam już kilka, które są wystarczające.
Ciekawi mnie kwestia pozycjonowania i tu przydało by się wsparcie osób obeznanych z tematem i literaturą. Dobrze jakby poza samą kwestią optymalizacji pozycje były rozbudowane o aktywne wypychanie strony coraz wyżej w pozycji oraz o kwestie kontroli, śledzenia rezultatów. Co wybrać:
- Pozycjonowanie w wyszukiwarkach internetowych. Cała prawda - Rebecca Lieb
- Marketing internetowy w wyszukiwarkach - Tomasz Frontczak
- Godzina dziennie z Web Analytics. Stwórz dobrą strategię e-marketingową - Avinash Kaushik
- Godzina dziennie z SEO. Wejdź na szczyty wyszukiwarek. Wydanie II - Jennifer Grappone, Gradiva Couzin
W ogóle cała kategoria SEO/SEM jest dość pokaźna a ja mam z nich tylko 1 książkę.
Poza tym zastanawiam się nad:
Mam już JavaScript. Programowanie obiektowe - Stoyan Stefanov, zatem z samego JavaScript już raczej nic poważniejszego nie zostało.
Może jeszcze coś z administracji serwera opartego na Linux. Nieszczególnie z programowania jak Zaawansowane programowanie w systemie Linux - Neil Matthew, Richard Stones, raczej administracji serwerem z punktu widzenia programisty aplikacji www.
edit down: Tak, już poprawione