Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PROPOZYCJE] Książki dla zaawansowanych
Forum PHP.pl > Inne > Książki > Pytania
vokiel
Korzystając z okazji, że dziś dzień programisty (256 dzień roku) helion.pl zorganizował stosowną promocję(-20%) , zatem pomyślałem, że fajnie byłoby sobie coś kupić nowego. Biblioteczkę trzeba rozbudowywać :-)

Teraz pytanie do Was, którą książkę byście polecili (z tych dostępnych). Interesują mnie raczej bardziej zaawansowane publikacje, ewentualnie te, w których mam niewiele pojęcia. PHP generalnie odpada bo mam już kilka, które są wystarczające.

Ciekawi mnie kwestia pozycjonowania i tu przydało by się wsparcie osób obeznanych z tematem i literaturą. Dobrze jakby poza samą kwestią optymalizacji pozycje były rozbudowane o aktywne wypychanie strony coraz wyżej w pozycji oraz o kwestie kontroli, śledzenia rezultatów. Co wybrać:

W ogóle cała kategoria SEO/SEM jest dość pokaźna a ja mam z nich tylko 1 książkę.

Poza tym zastanawiam się nad:

Mam już JavaScript. Programowanie obiektowe - Stoyan Stefanov, zatem z samego JavaScript już raczej nic poważniejszego nie zostało.

Może jeszcze coś z administracji serwera opartego na Linux. Nieszczególnie z programowania jak Zaawansowane programowanie w systemie Linux - Neil Matthew, Richard Stones, raczej administracji serwerem z punktu widzenia programisty aplikacji www.

edit down: Tak, już poprawione
phpion
Hmmm, ja tak nie w temacie: czy te 4648Y w linkach to jakiś program partnerski, reflinki? Jeśli tak to wypadałoby to usunąć i zostawić bezpośrednie linki do samych książek.
filip11
Cytat(vokiel @ 13.09.2010, 13:57:21 ) *
PHP generalnie odpada bo mam już kilka, które są wystarczające.

to ja mały OT smile.gif powiedz proszę, jakie masz tytuły książek do PHP, po których przeczytaniu uważasz za wystarczające? Zależy mi na tym, bo nie wiem, co dalej powinienem przeczytać po książce o php z serii head first?

Z góry dziękuję za pomoc smile.gif i sorry za OT smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.