Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CakePHP]Znikająca sesja
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Zeppelin
Hej,
Od jakiegoś czasu robie dość zaawansowaną wyszukiwarkę (z paginacją, bo wyników jest dużo). Ogolnie nie byloby problemu, gdyby nie to, ze dane z formularzy znikają na stronie 2giej i kolejnych. Stosowałem różnych rzeczy, m.in. przekazywanie w url'u tych danych do paginatora i potem w paginatorze przechwytywanie ich. Na proste rzeczy działa, ale mam dosc duzo kryteriow do wypelnienia, m.in. jest troche checkbox'ów, których zawartość juz trudniej przechowac w linku... Tak czy inaczej postanowilem, że przechowam te dane w sesji.

I tutaj pojawia się ten sam problem, przy stronie page:2 zmienne przekazane do 'conditions' znikają! Kurcze wydaje mi sie to bardzo dziwne, bo myslalem, ze dane w sesji nie znikaja dopóki się ich nie usunie. Czy to normalne, że znikają w takiej sytuacji? Proszę, poradźcie. Kombinuje juz z ta wyszukiwarką od miesiąca i ciągle jakieś problemy :/

Bede wdzieczny za pomoc,
pozdrawiam
wiiir
raczej ciezko sie domyslec i sobie wyobraz jak masz napisany kod to po pierwsze

po drugie mozaby sie domyslec ze przy wlaczaniu strony 2 ustawiasz puste wartosci do sesji
Zeppelin
dzieki za odpowiedz,
znalazlem blad, faktycznie sam usuwalem dane z sesji poprzez zle umiejscowienie klamry zamykajacej instrukcje :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.