skorzystałem z rozwiązania które oferuje jeden z artykułów na stronie compu.boo.pl mianowicie chodzi o prosty system newsów. Mam mały problem z którym nie mogę sobie poradzić dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Po wejściu na stronę dodaj.php tworzy się automatycznie w bazie rekord bez wypełnionych danych, i tak za każdym odświeżeniem strony.
Oczywiście gdy pola formularza zostaną wypełnione i kliknę submit wysyłają się ładnie. Skąd jednak bierze się ten pusty rekord ? Mam nadzieję, że ktoś ukoi moje nerwy i przy tym nie zepsuje nikomu humoru

wygląda to tak:
<form action="" method="post"> tytuł: <input type="text" name="tytul"> <br/>autor <input type="text" name="autor"> <br/>treść <textarea name="tresc" rows="20" cols="50"></textarea> <br/><input type="submit" value="Dodaj"></form> <?php include("polacz.php"); $query = mysql_query("insert into news values('','".$_POST['tytul']."',now(),'".$_POST['autor']."','".$_POST['tresc']."')"); ?>
Wydaje mi się, że coś powinno sprawdzać czy wysłałem już dane czy nie, ale jak to ma wyglądać to szczerze nie mam pojęcia. Niby proste a jednak nie mogę tego rozgryźć. Jeśli ktoś byłby na tyle miły by mi w tym pomóc byłbym bardzo wdzięczny.