Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Facebook Connect - jak to działa?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
miedzna
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak działa ten wynalazek? Jeżeli ktoś musi u mnie rejestrować się w serwisie, to za pomoca FB Connect dane z logowania będą trafiały do mojej bazy? Jakoś nie ogarniam, jak to działa...
Riklaunim
FB Connect został zastąpiony przez FB Graph. Ogólnie mechanizmy te pozwalają autoryzować użytkownika Facebooka na zewnętrznych stronach i aplikacjach. Facebook potwierdza że dana osoba jest zalogowana w tym serwisie i zwraca jego podstawowe dane (jeżeli użytkownik na to się zgadza). Na podstawie tego można stworzyć system rejestracji, logowania poprzez Facebooka.
bim2
Ale tak czy siak wstępną rejestracje musisz jakby przeprowadzić. Tzn, daj logowanie przez FB, który zwróci ci wszystkie dane, a te których nie będzie dopisze na twojej stronie użytkownik. W sumie może się obejść i bez tego, tak żeby FB przejął cały proces rejestracji, tutaj zależy od tego co potrzebujesz wiedzieć o użytkowniku smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.