Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework][ZF]Dostęp z akcji do parametrów routingu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
fander
Witam

Mam routera w postaci:

$router->addRoute('admin_user_add', new Zend_Controller_Router_Route('admin/user/add', array('module'=>'admin', 'controller'=>'user', 'action' => 'add')));
i
$router->addRoute('user_add', new Zend_Controller_Router_Route('/user/add', array('module'=>'admin', 'controller'=>'user', 'action' => 'add')));

Pod adresem admin/user/add oraz /user/add wyświetla mi się formularz użytkownika. W akcji add chciałbym jeszcze dodać informację o tym gdzie się znajduje
w postaci

Strona główna / Administracja / Użytkownicy / Dodaj użytkownika
oraz
Strona główna / Użytkownicy / Dodaj użytkownika

Mój problem polega na tym że nie wiem w jaki sposób uzyskać informację o tym jaki adres jest wywołany (przy pomocy ZF), czyli gdzie znajduje się informacja o tym że strona którą odwiedzam to /user/add lub admin/user/add

Pozdrawiam
batman
Sprawdź Zend_Navigation. Powinien Ci pomóc wygenerować breadcrumbs w takiej postawi, w jakiej potrzebujesz. Zamiast modułu, kontrolera i akcji podaj jako parametr strony nazwę ścieżki. Powinno zadziałać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.