Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer MAnGOS Problem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Cwirek1987
Witam chciałem założyć serwer do WOW, czyli Word of warcraft znalazłem poradnik i postawiłem serwer. Wszystko było by pięknie gdybym umiał połączyć się z moim serwerem za pomocą WOW-a, ale nie umie. Mam skonfigurowane pliki:

realmd.conf mangosd.conf mam tam podane bindip = 93.105.*.* w grze w katalogu głównym mam stworzony plik o nazwie realmlist.wtf w zawartości mam set Realmlist 93.105.*.* No i w bazie danych też mam podany ten adres ip a konkretniej to realmd/realmlist no i podczas odpalenia plików:

mangos.exe wyskakuje mi błąd

2010-09-25 22:23:25 WORLD: World initialized
2010-09-25 22:23:25 SERVER STARTUP TIME: 0 minutes 31 seconds
2010-09-25 22:23:25 mangosd process priority class set to HIGH
2010-09-25 22:23:25
2010-09-25 22:23:25
2010-09-25 22:23:25 Max allowed socket connections 4096
2010-09-25 22:23:25 ERROR:Failed to open acceptor ,check if the port is free
2010-09-25 22:23:25 ERROR:Failed to start network
2010-09-25 22:23:25 Halting process...

podczas odpalam realmd.exe wyskakuje mi błąd

2010-09-25 22:25:13 ERROR:MaNGOS realmd can not bind to 93.105..*.*:3724

Porty mam odblokowane w routerze 8085, 3724,

kiedy adres ip podmienie w tych plikach na 127.0.0.1 serwer się odpala.

Odpalam gre chce się zalgować i nie idzie.

Co może być grane?
Puciek
Dobre biggrin.gif Tylko ze to nie humor, pomyliles tematy
Cwirek1987
To hydepark
Kocurro
Ale na forum.php.pl nie wspieramy piractwa i łamania prawa a licencja WoW mówi co innego niż Ty chcesz zrobić.
lord2105
bin adress ustaw na 0.0.0.0, w bazie ip daj takie jak dajesz z realmlist.wtf
Cysiaczek
Cytat
Ale na forum.php.pl nie wspieramy piractwa i łamania prawa a licencja WoW mówi co innego niż Ty chcesz zrobić.

Ktoś to może jeszcze potwierdzić?
lord2105
emulatorów wow wolno używać w celach edukacyjnych(prywatnych)
Kocurro
No z tego co pamiętam to forum zawsze było przeciwko piractwu i łamaniu prawa.

@lord2105: obawiam się, że się mylisz. Właściciel praw do marki WoW nie wydał takiego pozwolenia, a to nie podchodzi pod dozwolony użytek prywatny.
lord2105
Jest wiele prywatnych serwerów wow, które nawet sprzedają "itemy" blizzarda i tłumaczą się, że jest to tylko i wyłacznie obdarowywanie "testerów" - a nie graczy heh gdzieś takie coś widziałem
Kocurro
Jest też wielu złodziei i naciągaczy co mówią, że to im się należy itp. ale czy to znaczy, że oni nie łamią prawa?
lord2105
ja nie twierdze, że to jest legalne tylko napisałem to co mi się obiło o uszy
Vielta
Obaj się mylicie.

Stawianie prywatnych serwerów gier jest legalne w 100%. Nielegalne jest natomiast używanie klienta gry zrobionego - w tym wypadku - przez firmę Blizzard do łączenia się z takim serwerem.

W skrócie: to co robi Cwirek1987 jest legalne, jak ktoś będzie grał - będzie łamał prawo.
bim2
No i wszyscy jednak w błędzie. Vielta mylisz sobie WoWa z Tibią. Bo faktycznie Cipsoft (producent Tibii) zabronił korzystania z klientów do łączenia się z prywatnymi serwerami, ale z racji tego że to nie są ich serwery nie ma prawa zabraniać ich używania.

Co do Blizzarda. Jakiś czas temu była duża sprawa z ScapeGaming (jeden z większych serwerów prywatnych wowa). Blizzard powiedział, ze używanie serwerów i klienta w celach niekomercyjnych jest jak najbardziej dozwolone, jednak zarabianie na serwerze poprzez sprzedaż kont, itemków, abonamentów promocyjnych czy jakiejkolwiek działalnosci której korzyść wynika z działania serwera jest nielegalne i się na to nie zgadzają. Dlatego serwery które były dość popularne i kazały sobie płacić zostaly pozamykane niestety.

Kocurro, serwery WoW nie są zazwyczaj rozpowszechnianie pod marką World Of Warcraft tylko np WoW Server, co jest istotną różnicą. Zresztą serwery te tworzą pasjonaci, nie firma Blizzard dlatego nie może ich zakazać, jedynym wyjątkiem mogłoby być wykorzystanie jakiegoś gotowego kodu/algorytmu skradzionego z pilnie strzeżonej siedziby Blizzarda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.