Spoko...dzięki za materiały....ale mam jeszcze jeden problem. Nie wiem czy jego rozwiązanie jest w tym co mi dałeś ale zauważyłem że przycisk przeglądaj nie działa ale w lewym górnym rogu jest object, który odpowiada za wywołanie dialogu. Jest on transparentny o wymiarach 'Browse' czyli powinien znajdować się pod linkiem a jest w lewym górnym rogu. Po jego naciśnięciu dialog się otwiera. Ktoś się spotkał z tym?
-----------
dobra nie doczytałem twojego linku....rzeczywiście jest ten sam problem...zastosuje się do porad i najwyżej tu wrócę

Zastosowałem się do twoich porad, ale nadal jest problem....zmieniłem ścieżki do poszczególnych katalogów itd ale to nic nie dało. Wróciłem do poprzedniego bo zauważyłem że wszystkie pliki się ładują...nie ma żadnych błędów w miejscu przycisku browse jest obecnie tylko tekst a sam przycisk nadal nie działa. Najbardziej martwi mnie ten object który znajduje się w lewym górnym rogu i którego pozycji nie mogę zmienić....
Proszę o podpowiedź.
Poprzedni problem rozwiązałem pozycjonując element swf tak by najechał na tekst przeglądaj.
Później pojawiły się jeszcze problemy z przekazaniem id i parę innych rzeczy.
Przeszedłem na wtyczke uploadify....mniej problemów.