Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: !!! Koniec problemów z TruckMMCache pod windows !!!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Bakus
Ludzie exclamation.gif!
Od tej pory TruckMMCache dla windows będzie dostępny w wersji skompilowanej pod adresem:
http://ftp.idn.net.pl/mmcache/

Nazewnictwo plików:
TurckLoader246.436.dll - loader w wersji 2.4.6 dla php 4.3.6
mmcache246.436.dll - kompletny MMCache w wersji 2.4.6 dla php 4.3.6

Postaram się jak najszybciej dawać tam kolejne wersje do pobrania...
Najprawdopodobniej niedługo przygotuję małą stronkę z opisem instalacji w/w udogodnienia... hieh... może nawet jakiś artykulik skrobnę... winksmiley.jpg

Zapraszam do ściągania i życzę wydajnego cache'owania... winksmiley.jpg
Seth
Polecam skontaktowac sie z autorami tego narzedzia. Wtewdy moze umieszcza u siebie wersje na windowsa.

P.S. Skontaktuj sie z It's me to moze wrzucili bysmy to na php.pl i tam mozna by to rozwijac.

Edit: jak wyglada sprawa praw przy udostepnianiu tego w takeij formie ?

I jeszcze jedno: udostepnianie tego typu programow skompilowanych na nielegalnym VStudio jest naruszeniem prawa.
Sh4dow
Pytanie, jak by wygladala sprawa z kompilacja mmcache dla php5rc - dev questionmark.gif?
Ewentualnie moglbys przedstawic maly tutorial jak kompilowac samemu ? Jako ze maly ze mnie hardcore to juz nie uzywalm php4 i mam problem ze znalezieniem czegos dla siebie, a tak to moze bede mial jakies wieksze mozliwosci.
Z gory dzieki
Bakus
Sama kompilacja to sprawa skopiowania 2 plików w dodatkowe miejsca, otworzenie projektu w kompilatorze i kliknięcie F7... Dlatego sobie poradziłem winksmiley.jpg

Co do nielegalności... Prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia jak rozpracować tą sprawę... Ogólnie mogę się zająć kompilowaniem tych plików, It's me może je wrzucać na php.pl, a oficjalnie będzie się podawać, że pliki zostały znalezione gdzieś w szarych zakamarkach sieci... winksmiley.jpg

Cytat
Pytanie, jak by wygladala sprawa z kompilacja mmcache dla php5rc - dev
Podajesz mi adres z kąd mogę pobrać źródła, ja je pobieram, kompiluję i przesyłam na PW info gdzie jest archiwum z gotowcami... (pełna konspira winksmiley.jpg )

Cytat
Polecam skontaktowac sie z autorami tego narzedzia. Wtewdy moze umieszcza u siebie wersje na windowsa.
Jako, że nie jestem pewien, co do legalności... narazie temat nie opuszcza tego topicu...

Cytat
nielegalnym VStudio
Czyżby to, że zamieściłem ten post akuratnie w niedzielę po południu jest tak zdradliwy winksmiley.jpg

Cytat
Zastanawiam się, czy w związku z powstałymi wątpliwościami licencyjnymi nie przenieść tematu na forum, które nie jest ogólno dostępne...
FiDO
Ja mam VS z MSDNAA, czyli do konca studiow moge go legalnie uzywac. Moze bede mogl wiec legalnie pomoc? smile.gif
Bakus
hehehe szkoda, że dopiero teraz się tym chwalisz... była cała masa tematów poświęcona kompilacji TMMC dla windowsa...
orson
witam ...

Cytat
Ludzie !!!
Od tej pory TruckMMCache dla windows będzie dostępny w wersji skompilowanej pod adresem:

hmm ... albo mam cos z oczami albo mmcache jest dostepny na windowsa na stronie sf.net ...
http://sourceforge.net/project/showfiles.p...ackage_id=68348
sciagnac dodac wpis do php.ini i dziala ... zadnych problemow .... na sf sa dostepne kompilacje dla php od 4.1.0 do 5.0.0 b2 wlacznie wiec zastanawiam sie skad ten post ...

pozdrawiam
Bakus
Dla php w wersji 4 ostatnia działająca kompilacja jest dla: 4.3.4 a z tego co się orientuję, to najnowszą jest 4.3.6
Poza tym... Przez ile czasu było 4.3.5? A do tej pory nie ma TMMC dla tej wersji pow windowsa... Jako, że u mnie na serwerze staram się mieć zawsze najnowszą wersję PHP4 byłem nieco zdenerwowany, że nie mogę skorzystać z TMMC dla w/w wersji...
orson
witam ...

aha ... bo z twojego postu wynikalo ze niema zadnej wersji i ze jest kapa straszna ....

cya
Sh4dow
Wyszlo nowe php5 tak tez udalo mi sie wyszukac ludzi ktorzy tworza komplilacje mm cache dla windowsa. Jako ze pod windowsem sa z tym problemy, pare osob podjelo sie kompilacji nowych wersji, czasami takze wersji CVS
forum - to jest temat gdzie ludzi podaja swoje pliki, na 2 stronie znajdziecie plik dla php5 i dla php4.3.8 chyba. Jesli kogos to interesuje, to naprawde warto. Wlasnie przetestowalem i dziala smile.gif
Bakus
Czy ktoś z Was kompilował już Truck MMCache pod linuxem?
W instrukcji dostępnej na stronie "producenta" dostępna jest co prawda instrukcja kompilacji TMMC, ale w pakiecie źródeł nie ma niestety pliku "configure", który jest do kompilacji nie zbędny... przynajmniej z moją wiedzą, która zbyt duża w sprawach linux'a nie jest...

Pomożecie ?

P.S. W systemie CVS plik również nie jest dostępny...
FiDO
Bo go trzeba utworzyc za pomoca phpize. Wchodzisz do katalogu ze zrodlami i odpalasz `phpize` (powinienes miec jesli kompilowales php ze zrodel)
Bakus
dzieki za pomoc... akuratnie dzisiaj w nocy mam zamiar się zabrać za kompilację źródełek, to będzie akurat snitch.gif
Zobaczymy jak wyjdzie... napisze w tym poście (jako aktualizacja) czy mi wyszło snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.