Mam sporo takich miejsc na stronie, którą robię, że linki do innych podstron zawierają argumenty, np. domena/articles/show/13 i są one generowane automatycznie, np. poprzez foreach generuje linki tylko do artykułów podrzędnych. To bedzie CMS, ktory daje mozliwosc tworzenia nowych artykułów itd., dlatego nie jest możliwe przewidzenie które artykuły będą w jakiej kategorii czy na jakim poziome w hierarchii.
Zalezy mi na przyjaznych linkach, dlatego chcialbym, aby owe linki nie wygladaly tak jak ten powyzej, czyli domena/kontroler/akcja/argument, ale "ładnie", czyli np. domena/nazwa_artykułu i generalnie wiem, ze to sie ustawia w Routes, ale wtedy trzeba recznie tego linka dokladnie nazwac. Ale jest to niemozliwe do przewidzenia. Wiec zapytuje Was doswiadczeni koledzy czy jest jakas opcja taka jak w Routes, ale żeby automatycznie po kliknieciu w link domena/articles/show/13 uzytkownik znalazlby sie w tym artykule, ale z linkiem w postaci domena/nazwa_artykułu? I najlepiej jakby po najechaniu kursorem nad linkiem tez pojawil sie przyjazny adresik w pasku na dole

Bede wdzieczny za sugestie, a jezeli jest to niemozliwe to o informacje, ze tak sie nie da w cake'u